İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Büyük: Hep Daha İyisi İçin Çalışıyoruz

İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Büyük, internet kafeler hakkındaki olumsuz algıyı yıkacaklarını, bu doğrultuda ilk olarak da internet kafelerin isminin değişeceğini söyledi.

25.12.2018-21:37 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-21:40) İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Büyük: Hep Daha İyisi İçin Çalışıyoruz

İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Büyük önemli açıklamalarda bulundu. Büyük, internet kafeler ile ilgili olumsuz algının yanlış sebeplere dayandığının altını çizdi. 

İnternet kafelerin artık bir e-spor merkezi haline geldiğini söyleyen Büyük, "İnternet kafeler internet kafe olarak kullanılmıyor. Şimdi gençliğe hitaben e-spor diye bir şey çıktı. Bu gençlerin oyun aktivitelerinde online oyunlar var. Bu online oyunlar dünyada artık kendini kanıtlanmış ve E-Spor haline dönüşmüştür. Türkiye’de buna ayak uydurmuş ve E-spor federasyonunu kurmuştur. Gençlerimizi buradan sosyalleştirmeyi amaçlayıp sosyal alanlar olduğunu göstermek istiyoruz. İnternet kafeler artık bir E-spor merkezine dönüşüyor E-spor sadece oyunlarla alakalı ülkemizdeki futbol takımları da E-spor takımları oluşturmaya başladı." diye konuştu.

İnternet kafelerin isminin Bilişim E-Spor Merkezleri olarak değiştirilmesini de teklif eden Büyük, internet kafelerin denetimsiz olduğu ile ilgili algının da yanlış olduğunu belirterek; "Türkiye’deki tüm esnaf arkadaşlarımızı araştıralım bizim kadar denetlenen yok. Çünkü biz; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetleniyoruz. Denetlenmemize rağmen aileler bunu bilmiyor ve görmüyor. Basın yoluyla sesimizi duyurabilmek bizim için daha önemli. Aileler görsün okusunlar en azından şunu bilsinler bu internet kafelerin hem devlet hem de bunlara sahip çıkan odalar tarafından denetlenme mekanizması var." dedi.

 

İnternet kafelere gelen çocuklara, internet kafecilerin müşteri gözüyle değil bir baba, bir abi gözüyle baktığını belirten Ümit Büyük, "Ülkemizde bilgisayar kullanımının artmasında çok büyük rolümüz olduğu kanaatindeyim. Her kafe aslında bir bilgisayar kursu oldu. Evlerine bilgisayar alamayan milyonlarca insan bilgisayarları kafelerde kullandı yıllarca. İnternet kafeler cebe inene kadar. Ayrıca kamu hizmeti de veriyoruz E-Devlet’e geçişten sonra Adli sicil, ikametgâh, Nüfus Örneği, MRHS sistemi, Öğrenci belgesi, Askerlik belgesi v.b" dedi.

Her zaman daha iyisi için mücadele ettiklerini söyleyen İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Büyük, çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal