İngiliz Times: Paşinyan Rusya'nın Müdahale Etmesini İsteyecek

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmaları ele alan İngiliz The Times, Paşinyan'ın Rusya'dan yardım isteyebileceğini iddia etti.

01.10.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-12:21) İngiliz Times: Paşinyan Rusya'nın Müdahale Etmesini İsteyecek

Azerbaycan ile Ermenistan sınırı arasındaki çatışmalar devam ederken, İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesi bölgedeki çatışmaları ele aldı. Ermenistan'ın köşeye sıkıştığını bildiren Times, önemli bir iddiada bulundu.

Times, pazar gününden beri Azerbaycan ve Ermenistan güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda sivillerin de bulunduğu onlarca kişinin hayatını haybettiğini belirtti. 

RUSYA'NIN MÜDAHALE ETMESİNİ İSTEYEBİLİR

İngiliz Times, giderek şiddetlenen çatışmalar karşısında "Ermenistan'ın Türkiye'nin desteklediği Azerbaycan'a karşı Rusya'nın müdahale etmesini isteme ihtimalinin gündeme geldiğini" belirtti.

Gazete, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü, Ermenistan'ın silahlı güçlerinin Dağlık Karabağ'ı savunabilecek kabiliyete sahip olduğunu söylemesine karşın, çatışmaların şiddetlenmesi durumunda yardım isteyebileceğini belirttiğini aktardı.

Times, Başbakan Paşinyan'ın "İsteğin ne zaman yapılabileceğini söylemek zor. Duruma ve genel siyasi bağlama göre, güvenliğimizi sağlayabilecek tüm olasılıkları görüşüyoruz." şeklinde konuştuğunu bildirdi.

1994'TEN BERİ ERMENİ DENETİMİNDE

Dağlık Karabağ sorununu özetleyen Times, Azerbaycan'ın toprağı olarak kabul edilen bölgenin 1994'ten beri Ermenistan denetiminde olduğunu hatırlattı.

ERMENİ UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Haberde, Ermenistan'ın bir savaş uçağının Türk F-16'sı tarafından Ermeni hava sahasında düşürüldüğ iddialarına da değinerek Türkiye'nin bunu "ucuz bir propaganda" olarak nitelendirdiği vurgulandı.

"Azerbaycan'ı hem müzakere masasında hem cephede destekleyeceğini ilan eden NATO üyesi Türkiye, güçlerinin çatışmalara doğrudan karıştığını reddediyor" ifadelerine yer veren Times, Ermenistan'ın Rusya önderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi olduğunu belirtti.

"MÜZAKERELERDEN SÖZ ETMEK ZOR"

Hem Paşinyan, hem Aliyev'in barış görüşmesi çağrılarını reddettiğine yer veren Times, Paşinyan'ın "Hepimiz bunu ulusumuza karşı varoluşsal bir tehdit olarak algılıyoruz. Askeri operasyonlar sürerken, müzakereleren söz etmek zor." dediğini bildirdi.

Aliyev'in ise "Ermenistan Başbakanı açıkça Karabağ'ı Ermenistan'ın bir parçası olarak ilan ediyor. Bu durumda, nasıl bir müzakere sürecinden bahsedebiliriz ki" dediği aktarıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal