İndirimli Akbil Kullanımı Yaygınlaşıyor

İBB Meclisi, liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak herhangi bir bölüme yerleşmemiş öğrencilerin ve sözleşmeli öğretmenlerin de toplu ulaşım hizmetinden indirimli faydalanmasını onayladı.

12.09.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-16:15)

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Göksel Gümüşdağ Başkanlığı tarafından Saraçhane'deki binada görüşme yapıldı. 

AK Parti grubunun tavsiyesiyle, 16 Mayıs 2019'da yürürlüğe giren fiyatı 40 liraya düşen "Mavi Kart Öğrenci Aylık Abonman" kartı üniversite sınavını kazanmamış öğrenciler için de yürülüğe girmesi istendi.

AK Parti grubunun bu talebi tam olarak şöyledir:

"Liseden mezun olup, üniversite sınavına girmiş ancak herhangi bir bölüme yerleşememiş öğrencilerimizin mavi kart öğrenci aylık abonman kartlarını vizeleme yaparak bir yıl süreyle daha öğrenci kapsamında değerlendirilmesi ve mavi kart aylık abonman öğrenci bedeli ücret farkının İBB bütçesinden karşılanması, İstanbulkart Yönetmeliğinin 3. maddesinin 1. fıkrasındaki ‘öğretmen’ tanımına ‘Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim öğretim kurumlarında ücretli öğretmen olarak çalıştırılanlar’ ifadesi eklenmesi daha önce alınan kararlar doğrultusunda öğretmen için uygulanan indirimli ulaşım hakkının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan, "ücretli öğretmen" için de uygulanması komisyonlarımızca uygun görülmüştür." 

Toplantının iyi geçmesiyle birlikte meclis gündemine sunulan bu talep göz önünde bulunuldu ve oylamaya sunuldu. Söz konusu durum oy birliğiyle onaylanarak meclisten geçti.

Bu duruma göre üniversiteye hazırlık sürecinde olan gençler de 40 lirayla, "Mavi Kart Öğrenci Aylık Abonman Kartlarına" kullanabilecek.

Ayrıca sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenler gibi indirimli kart taşıyabilecek.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal