İncirlik Üssü'nde Yaşanan Skandal Olay!

ABD’li askerlerin Türk ailelerin çocuklarını para karşılığında satın alarak isimlerini ve dinlerini değiştirip götürdükleri ortaya çıkarıldı.

09.01.2018-08:34 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-08:28) İncirlik Üssü'nde Yaşanan Skandal Olay!

Adana'da iki kardeşin küçük yaşta iken İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li askerlere para karşılığı satıldıkları öğrenilirken, İncirlik'te yaşayan vatandaşlar ilginç açıklamalarda bulundu: "ABD'li askerler para karşılığı birçok çocuk satın alıp, ülkelerine götürdü. Benim kızımı da istediler, vermedim."

1953 yılında kurulan İncirlik Üssü'nde ABD'li askerlerin Türk ailelerinin çocuklarını para karşılığında alarak ABD'ye götürdüğü, çocukların adı ve dininin değiştirildiği öğrenildi. ABD'li askerlere satılan Hatice-Seçil Berberoğlu adlı kardeşlerin dramını, öğrenen İncirlik halkı duyulmamış açıklamalarda bulundu. 40 senedir İncirlik'te yaşadığını söyleyen Mahmut Açar, "ABD'li askerlerin Türk çocuklarını satın almaları gerçektir. ABD'lilere evlatlık veren çok aile var. Bir tanıdığım hem kızını, hem de oğlunu ABD'lilere sattı. Bir süre önce de öldü. Sanki bakkalda alış veriş yapar gibi çocukları para karşılığında ailelerden istiyorlardı" dedi.

İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li bir kadının evine gelip, o zaman 1.5 yaşında olan kızını eşinden para karşılığı istediğini de ortaya çıkaran Mahmut Açar, "Eşim bana kızımı satın almaya geldiklerini söyledi. O an beynimden vurulmuşa döndüm. Bir insan yavrusunu nasıl satar? Dünyayı verseler çocuğun satılır mı? Çocuğunu satan insanın deli olması lazım" ifadelerini kullandı.

İsminin bilinmesini istemeyen bir vatandaş da, "1980-90'lı senelerinde ABD'li askerler buradan çok Türk çocuğunu ABD'ye götürdü. Hatta o dönem üniversiteli bir kız erkek arkadaşından hamile kalmıştı. Çocuğunu aldırmaya geç kaldığı için doğurduktan sonra ABD'li askerlere sattı. Bazı ailelerin çocuklarıyla görüştüğünü biliyorum. Ama bu dönemde böyle bir olay yok" dedi.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal