İnci'nin Rıza Bey Apartmanı Enkazından Kurtarılma Anları

İzmir'deki depremin ardından Rıza Bey Apartmanı enkazından çıkarılan İnci, ''Abla çok korkuyorum, elimi tutar mısın'' sözleriyle tarihe geçti.

31.10.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 31.10.2020-15:15)

Ege'de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde yerle bir olan Rıza bey Apartmanı'nın enkazından 17 saat sonra kurtarılan İnce, tüm ülkenin umudu oldu.

Depremde enkaz altında kalan İnci Okan, Sağlık Bakanlığı UMKE görevlisi Edanur Doğan tarafından yıkık binanın altından çıkarıldı.

İnci'nin kuırtarılmayı beklerken söyledi, ''Abla çok korkuyorum, elimi tutar mısın'' ifadesi 30 Ekim İzmir depreminin simgesi oldu.

UMKE görevlisi Doğan, bir yandan İnci'yi sakinleştirirken, diğer yandan damar yolu açarak ilk müdahaleyi enkaz altında yaptı.

Edanur Doğan, İnci'nin kurtarılması için 7 saat boyunca seferber oldu.

Edanur Doğan, deprem olduğunu duyar duymaz Aksaray’dan geldiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

''İnci’den haber aldık, köpeğinin de sesi geliyordu. Deprem sırasında evde yalnız olduğunu söyledi. İnci ile sürekli konuştuk, uyumaması için. Korktuğunu, üşüdüğünü söyledi.

Köpeğinin de kurtarılmasını söyledi. Tıbbi müdahaleyi yapmak için sürünerek enkaz altına girdik. Önce köpeğini kurtardık. Sonra İnci’ye ulaştım. Çok korkmuştu.

Sakinleştirmeye çalıştım. Ellerimi tutmak istedi. Tabii ki tutarım dedim. Çok farklı bir duygu hissettim. İnsan hayatını kurtarmanın tarifi yok. Dar bir alandaydı.

Keskin demir parçaları vardı. Çok zordu ama İnci’nin hayatını kurtarmaya adamıştım kendimi. Önemli olan İnci’ydi. Biraz sohbet ettik. Daha da sakinleşmeye başladı.

11 yıldır keman çalıyorum, yaralarım iyileşir mi diye sordu. Bacaklarımı oynatamıyorum dedi. Yarı oturur pozisyondaydı.''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal