İmamoğlu'nun Skandal Talimatına Mahkeme 'Dur' Dedi

Ekrem İmamoğlu'nun Teftiş Kurulu'na verdiği talimatla İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanması işlemi İstanbul 4. İdare mahkemesi tarafından durduruldu.

19.04.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-16:56) İmamoğlu'nun Skandal Talimatına Mahkeme 'Dur' Dedi

Şaibeli 31 Mart seçimlerine yapılan itirazlar sonuçlanmadan skandal bir karar sonrası İBB Başkanlığı mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, ilk iş olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle tüm İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını istedi. İstanbul 4. İdare mahkemesi, AK Partili 2 meclis üyesinin başvurusu sonucu İmamoğlu’nun “tüm verilerin kopyalanması” emrinin yürütmesini durdurdu.

İstanbul seçimleriyle ilgili tartışmalar sürerken YSK'nın henüz itiraz sürecini sonuçlandırmadan mazbata verdiği CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun ilk iş olarak belediyenin elektronik veritabanının kopyalanması için talimat verdiği ortaya çıktı. İstanbul 4. İdare mahkemesi, AK Partili 2 meclis üyesinin başvurusu sonucu İmamoğlu'nun "tüm verilerin kopyalanması" emrinin yürütmesini durdurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal