İmamoğlu’nun SAS Ve USTDA ile Anlaşması Kaç Kişinin Hayatına Mal Olacak?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun SAS ve USTDA ile yaptığı anlaşma ile ABD, İstanbul’un tüm kameralarına ve istihbarat verilene sahip olacak. Yıllar önce FETÖ’nün elinde olan bu sistemler pek çok insanımızın hayatını mal olmuştu. Şimdi ABD bu verilerle neler yapabilir?

25.09.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-12:03) İmamoğlu’nun SAS Ve USTDA ile Anlaşması Kaç Kişinin Hayatına Mal Olacak?

Haber365 Özel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ile yapay zeka ve veri yönetiminde hizmet veren yazılım şirketi SAS arasında bir anlaşma imzalandı. Sözde trafik sorunlarına çözüm olacak projelerde kullanılmak üzere ABD’den 5 milyon dolar ‘hibe’ edilecek.

ABD’nin İstanbul’daki MOBESE kameralarına erişimine izin verecek ve şehirde istihbarat sistemleri kurmasına yarar sağlayacak bu anlaşma, Türkiye’nin güvenliğini derinden tehdit eden bir ulusal güvenlik meselesidir.

ABD’NİN FETÖ ELİYLE TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERİ AKTARMASI

Daha önce El-Kaide’nin Türkiye yapılanması, PKK, DHKPC ve DAEŞ gibi milli güvenliği tehdit eden terör örgütlerine istihbarat bilgileri sağlayan ABD, FETÖ’nün elinden alınan sistemleri şimdi tekrar ele geçirmek üzere. ABD’nin maşası olan FETÖ, İstanbul’daki verileri terör örgütlerine ulaştırarak onlarca insanımızı bu terör örgütleri eliyle şehit etmişti.

Dilerseniz meselenin vahametini daha iyi anlayabilmek için İstanbul’daki bombalı saldırıları bir irdeleyelim. Çok uzun yıllardır devlet içinde paralel bir yapılanma kuran FETÖ, İstanbul’un yönetimi dahil olmak üzere elini atmadığı yer bırakmamıştı. İstanbul’daki kameralardan elde edilen bilgiler ile nerelerde güvenlik zafiyeti olduğu veya ihtihar saldırısının nerelerde yapılabileceği gibi tüm gerekli bilgileri diğer terör örgütlerine aktaran FETÖ, saldırılar sırasında da güvenlik güçlerini engelleyebilecek veya yavaşlatacak verileri yine bu örgütlerle paylaşmıştı.

İSTANBUL’DAKİ BOMBALI SALDIRILAR

Bu bilgi akışı sonucunda,

1999’da PKK’nın İstanbul’da gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetmiş ve toplam 20 kişi yaralanmıştı.

2001 yılında DHKPC  tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetmiş ve 30 kişi yaralanmıştı.

2003 yılında El Kaide’nin üstlendiği 3 farklı bombalı saldırıda 61 insanımız hayatını kaybetmiş ve 1000’e yakın insanımız yaralanmıştır.

2010 ve 2012 yılında PKK’nın yaptığı saldırılarla 3 kişi hayatını kaybetmiş ve 39 kişi yaralanmıştır.

2015 ve 2016 yıllarında ise DAEŞ ve TAK’ın saldırılarıyla, 123 kişi yaşamını yitirmiş, yaralılarsa 500’ü aşmıştır.

KAMERA SİSTEMLERİ FETÖ’NÜN ELİNDEN ALINDI

15 Temmuz 2016’da teşebbüs edilen hain darbe girişiminden sonra yapılan çalışmalarla FETÖ’nün kökü kazınarak tüm istihbarat kaynağı olabilecek kamera sistemlerine milli yazılımlar yüklenmiş ve ABD’nin bombalı saldırı yapabilecek terör örgütlerine sağladığı bilgi aktarımı kesilmiştir.

İMAMOĞLU NE YAPTIĞININ FARKINDA MI?

FETÖ’ye karşı mücadele ile birlikte yerli teknoloji ve yazılımlardaki atılımlar sayesinde artık bombalı saldırılar daha planlanma aşamasındayken bertaraf ediliyor ve güvenlik güçlerimiz sayesinde pek çok insan kaybı önleniyor. Bu yüzden 2016 sonrasında terör örgütleri artık eskisi gibi bombalı saldırı yapma fırsatı bulamıyor.  

Peki, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un güvenliğini 5 milyon dolara satmasıyla birlikte gelecekte kaç tane masum insan hayatını kaybedecek? Kaç polis ve güvenlik görevlisi şehit olacak? Bu kayıpların hesabını kim verecek ve çocuklara, aile yakınlarına ne söylenecek? İmamoğlu ne yaptığının farkında mı yoksa kendisi de bizzat bu eylemin içinde mi?

Artık bir ulusal güvenlik problemi haline gelen İmamoğlu ve ABD ile yaptığı anlaşmalar çok iyi incelenmeli ve buna göre tavır alınmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal