İmamoğlu'nun Sağlık Durumuna Yönelik Hastaneden Açıklama

Koronavirüs salgınına yakalanan Ekrem İmamoğlu'nun tedavi altına alındığı hastaneden ilk açıklama geldi.

24.10.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-13:52)

Ekrem İmamoğlu koronavirüs salgınından kaçamadı.

Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen İmamoğlu'nun hastanede tedaviye alındığı bildirildi.

Konuya yönelik Twitter üzerinden ilk açıklamayı yapan İBB Meclis Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'nun Kovid-19 testinin pozitif sonuçladığını söyleyerek durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Ekrem İmamoğlu, önceki gün 'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul için düzenlenen koronavirüs toplantısına davet edilmediği' gerekçesiyle gündem olmuştu.

Dün gerçekleşen toplantıya katılmadığı için sitem dolu açıklamalar yapan İmamoğlu, bugün koronavirüs oldu.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN TELEFON

İmamoğlu'nun Kovid-19 olduğu bilgisinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ilk telefonu açtı.

Söz konusu telefona yönelik açıklama yapan Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Koronavirüs test sonucu pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Allah'tan acil şifalar dilerim.''

İMAMOĞLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Gündeme düşen haberlerin ardından bir video mesajla sağlık durumuna yönelik görüntülü açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Kıymetli vatandaşlarımız. Tabi ben sıklıkla test olan birisiyim. Hatta çarşamba günü yine Covid testi oldum ve negatif çıkmıştı. Ama dün akşam saat 21.00 sıralarında ateşim yükseldi ve 38 derece ateşle hastaneye gelince, dün akşamı hastanede geçirdim.

Test oldum. Bugün itibari ile test sonucumun pozitif olduğu konusunda bir rapor oluştu. Şu an aslında iyiyim. Ateşim fena değil. Süreç devam ediyor. Tıbbi anlamda negatif diye yorumlayacağımız bir şey görünmüyor.

İnşallah hayırlısıyla sağlığımıza kavuşacağız. Elbette bütün vatandaşlarımızın mutlaka dikkat etmesini istiyorum. Bu süreçte duyurularımızı hep yapıyoruz. Teması mümkün olduğu kadar azaltalım. Herkesin duyarlılık göstermesi şarttır. En büyük dileğim bu.

Hepinizi çok seviyorum. İstanbul'da her şey çok güzel olmaya devam edecek. Süreç devam edecek. Hiç endişeniz olmasın. Herkes görevinin başında Allah'ın izniyle.''

İMAMOĞLU'NUN HASTANESİNDEN İLK AÇIKLAMA

İmamoğlu’nun müşahede altında tutulduğu Amerikan Hastanesi’nden şu açıklama geldi:

''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu 23 Ekim 2020 tarihinde saat 22:00′ da üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ile Amerikan Hastanesi'ne başvurmuştur.

Yapılan incelemede COVID-19 testi pozitif bulunmuştur. Kendisinin sağlık durumu iyi olup, hastanemizde tedavi edilmektedir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal