İmamoğlu'nun 'Nitelikli Dolandırıcılık' tan Yargılandığı Dava Dosyası Yargıtay'da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu ile ilgili, 'Nitelikli dolandırıcılık' kabahatinden yedi seneye kadar hapis cezası talebiyle açılan davaya sürdürüldü. Duruşma, fikri alınmak üzere dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollanmasına karar aldı.

01.10.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-11:46) İmamoğlu'nun 'Nitelikli Dolandırıcılık' tan Yargılandığı Dava Dosyası Yargıtay'da

Bakırköy yedinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan mahkemeye Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu katılım sağlamadı. Mahkemede zanlı avukatları da katıldı. 

SAVCI DOSYANIN YARGITAY'A YOLLANMASINI İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı, yargılama sonucunda zanlıların serbest bırakıldıkları, dosyanın Yargıtay'a yollandığını, şikayetçilerin şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirtti. Aynı zamanda savcı, Yargıtay'daki temyiz araştırmasında dosyanın eksik konular sebebiyle bozulduğunu belirtti.

Şikayetçilerin şikayetlerinden vazgeçme emsallerinin dosyaya dahil edilmediğini ifade eden savcı, bu konu ile değerlendirme yapılması adına dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollanmasını talep etti.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Burcu Aydın, savcının isteğine karşılık zaman talep etti. Hasan İmamoğlu'nun avukatı Ali Asker Kazak da şikayetlerin müdahillik sıfatlarının bittiğini, hükme temyiz haklarının olmadığını bu nedenle de daha evvelden verilen beraat hükmünün netleşmiş olduğunu dile getirdi.

Avukat Kazak, bu sebeplerle daha öncesinde alınmış beraat kararı sebebiyle tekrar karar alınmasına yer olmadığına ilişkin mahkemenin karar almasını talep etti.

MAHKEME SAVCI FİKRİNİN ZANLILAR LEHİNE OLDUĞUNU DEĞERLENDİRDİ

Savcının fikrinin zanlılar lehine olduğunu belirten mahkeme kurulu, bu sebeple zanlı avukatlarına zaman tanınmasına karar aldı.

Mahkeme heyeti, fikri alınmak için dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollanmasına karar alarak, mahkemeyi öteledi.

NELER OLMUŞTU?

2013 senesinde savcılığa müracaat eden üç şahıs, İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited şirketin, 2011'de Beylikdüzü'nde yaptığı 'Beykonakları' adlı siteden villa satın aldıklarını, pazarlama noktasında kendilerine sosyal tesis olarak gösterilen bölgelerin aslında yeşil olan olduğunu daha sonra öğrendiklerini sebep göstererek firmanın ortakları ve görevlileri Ekrem İmamoğlu ile babasından şikayetçi oldular.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla 2014 senesinde Ekrem İmamoğlu ile babası ile ilgili, 'Nitelikli dolandırıcılık' kabahatinden iki seneden yedi seneye kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Ekrem İmamoğlu yargılama sürecindeki savunmasında, davaya husus inşaatı yapan firmanın iştiraki ve idarecisi olduğunu, bölgedeki en dikkat çeken sitenin inşaatını yaptığını ifade ederek, 'Her şey projeye uygun yapılmıştır. Mevzuata uygun yapılmıştır. İskanı alınmıştır. İşimizi yasalara ve mevzuata uygun yaptık. Daha sonraki siyasal süreç nedeniyle bu dava açılmıştır. İşimizi yasalara ve mevzuata uygun yaptık. Suçlamaları kabul etmiyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu da davaya husus olan inşaatı yapan firmanın kurucusu, ortağı ve idarecisi olduğunu, davanın siyasi olduğunu belirterek, 'Villaları projeye uygun yaptık. Tapuya gidip kayıtlara her zaman bakabilirlerdi. Suçlamaları kabul etmiyorum' sözleriyle ifade vermişti.

Bakırköy yedinci Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Haziran 2014'de İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu'nun beraatine hüküm verdi.

Şikayetçiler davayı Yargıtay'a taşıdı. Şikayetçiler dosya Yargıtay'da iken 18 Haziran 2015'de şikayetlerinden vazgeçtikleriyle ilgili dilekçe verdiler.

Fakat Yargıtay 15. Ceza Dairesi, 8 Mart 2018'de, hadiseye konu ile ilgili keşif incelemesi gerçekleştirilmediği, keşif incelemesi yapılarak zanlıların vaziyetinin buna göre değerlendirilmesi gerektiğine, bu sebeple kovuşturmanın noksan yapıldığını sebep göstererek yerel mahkemenin beraat hükmünü bozdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal