İmamoğlu'nun İBB Binasındaki Skandal Talimatının Görüntüleri Ortaya Çıktı

31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimlerin ardından şaibeli bir şekilde mazbata alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun talimatta bulunmasıyla İBB Meclisi 1. Başkanvekili ve 2. Başkanvekili'nin odalarının kapı kilitlerinin sökülmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı

14.06.2019-16:55 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-16:38)

31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimlerin ardından şaibeli bir şekilde mazbata alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun talimatta bulunmasıyla İBB Meclisi 1. Başkanvekili ve 2. Başkanvekili'nin odalarının kapı kilitlerinin sökülmesine ilişkin görüntülere ulaşıldı. Bunun yanı sıra yeni takılan kilitlerin anahtarlarına da CHP adayının ekibi tarafından el konulduğu açıklandı.

Söz konusu görüntülerde; kamuoyunda ''sevgi pıtırcığı'' olarak gösterilmeye çalışılan CHP adayının, şaibeli şekilde mazbatasını almasının ardından Saraçhane’de yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda önceki dönemde AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi birinci başkan vekili Ahmet Selamet ve ikinci başkan vekili Göksel Gümüşdağ'ın odalarında özel eşyalar olmasına karşın kapılarının kilitleri zorla söküldü.

Yeni takılan kilitlerin anahtarlarına da CHP adayının ekibi tarafından resmen el konuldu.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ? 

İBB yetkililerinden aktardığına göre 22 Nisan'da saat 08.15'de İmamoğlu'nun ekibinde görevli kişi, İBB Başkanvekilliği makamına gelerek makam odalarının kilitlerinin değiştirilerek kapatılacağı ve yalnızca sekreterya bölümünün açık kalacağı talimatında bulundu. Söz konusu kişi, İBB görevlilerinin itirazı üzerine, "Bizzat Ekrem Bey'in talimatı. Uygulamak zorundayım" ifadesini kullandı. Görevliler, odalarda Ahmet Selamet ve Göksel Gümüşdağ'ın şahsi eşyaları ve imzalanması gereken önemli dosyaların olduğunu söyleyerek İmamoğlu'na tekrardan bilgi verilmesini istedi.

CHP adayının ekibindeki kişi, durumu öğrenmek amacıyla İmamoğlu'nun yanına gitti. Fakat bir süre sonra gelerek "Ekrem Bey'in kesinlikle anahtarların değiştirilmesine ilişkin talimatı var" sözlerini tekrarladı. CHP adayının beraberinde getirdiği personele, kilitleri değiştirip yedek anahtarları da almak koşuluyla İBB Başkanvekillerinin makamlarının kapatılacağını söylediği belirtilidi. Ekipteki kişi, başkanvekillerinin görev sürelerinin dolduğunu, bundan dolayı odalarının kapatıldığını savundu. İBB görevlilerinin, makamlarda devir teslim yapıldığını kapıların kilitlenmeyeceğini bir kere daha hatırlattı. Tüm itirazlara karşın iki başkanvekilinin odaları açılarak, kapı kilitleri söküldü ve yeni kilit takıldı.

Aynı gün içerisinde saat 14.00'te CHP adayının liderliğinde İBB birinci ve ikinci başkan vekili, divan katipleriyle encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Oylama neticesinde, 180 oy elde eden Göksel Gümüşdağ Birinci Başkanvekili oldu. Ardından ikinci başkanvekilliği için seçim yapıldı. AK Parti adayı Ömer Faruk Kalaycı 180 oy alarak İBB Meclisi'nin ikinci başkan vekilliği görevini aldı. İBB yetkililerinin kilidi değiştirilen odaların anahtarlarını istemesine ret yanıtı verildi. Bunun üzerine aynı yöntemle kapılar açıldı ve AK Partili meclis üyeleri, grup başkanvekili ile bir önceki meclisin birinci başkanvekili Ahmet Selamet ile Göksel Gümüşdağ'ın odalarında görev teslim törenleri düzenlendi.

TABELALAR DA KALDIRILDI  

CHP adayının ekibi, kapı girişinde bulunan "Meclis 1. Başkan Vekili" ve "Meclis 2. Başkan Vekili" yazılarını da söktü. Tabelalar, İBB Meclisi'nin ilk toplantısından sonra tekrardan takıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal