İmamoğlu ve Yönetimi Yüksek Kesilen Faturalara Cevap Vermiyor

Son aylarda İstanbul'da yüksek gelen doğalgaz faturaları vatandaşın cebine yansırken, konuyla ilgili olarak tepkiler çığ gibi büyüyor.

01.07.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-11:06) İmamoğlu ve Yönetimi Yüksek Kesilen Faturalara Cevap Vermiyor

İstanbul'da bir süredir yüksek gelen doğalgaz faturaları vatandaşların ortak derdi oldu. Faturalar neredeyse iki kat fazla gelirken, konuyla ilgili olarak ünlü isimler de tepkilerini dile getirdi. 

Çektiği videolarda gündemi değerlendiren Gürgen Öz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kestiği faturaları da es geçmedi. Öz yaptığı paylaşımda, "Doğalgaz faturası geldi 2 aylık, yani önümüzdeki ayı da kesmişler. Ben doğalgaz İGDAŞ çalışanlarının, müdürlerinin müneccim olduğunu bilmiyordum. Adam kalpten bağlı bize, hissediyor bizim adımıza. 'Bu, bu kadar yakar' diyor. Öyle seviyorlar bizi." ifadelerine yer verdi ve İBB'nin kestiği yüksek faturaları eleştirdi.

Bu gelişmelerin ardından EPDK devreye girdi ve İGDAŞ'a yazı gönderdi. EPDK gönderdiği yazıda, mevzuata aykırı olarak kesilen ve tüketici mağduriyetine sebep olan bütün faturaların iptal edilmesini istedi.

BOŞ MESKENLERE FATURA KESİLİYOR

İSKİ'ye yapılan işkayetlerin bir çoğu da vanası kapalı olan evlere gönderilen faturalar. Bir vatandaş ise 1,5 aydır vanası kapalı olan evine gönderilen 43 TL'lik faturaya tepki gösterdi. Sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini dile getiren İstanbullular, faturalarının iptali için İSKİ'ye başvurdu.

İTİRAZ HATTI VATANDAŞLARLA İLGİLENMİYOR

Yaz ayların gelmesi ve doğalgaz kullanımının azalmasıyla birlikte oyun su faturaları üzerinden dönme ye başladı. İstanbullu vatandaşlar 2 ila 10 kat arası fazla gelen faturalara isyan ederken, konuyla ilgili olarak şikayetlerini İBB'ye bildirdiler. Şikayet kutuları tamamıyla doldu ve insanlar daha önce 50 lira gelen su faturasına 500 liradan fazla yazıldığını söyledi. İSKİ ise gelen şikayetlere aldırış etmedi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar itiraz hattı 185'i aradıklarını fakat yetkililerin kendileri ile ilgilenmediklerini söyledi.

ÇALIŞANLAR PASTANEDE FATURA KESİYOR

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda İGDAŞ çalışanı bir kişinin pastanede fatura kesmesi gündeme gelmişti. Bu durum da sosyal medyada bu yankı uyandırdı. Kullanıcılar yaptıkları yorumlarda, "Faturaların bu kadar yüksek gelmesinin nedeni belli oldu. Pastanede seri fatura kesip halkı mağdur ediyorlar." şeklinde ifadelere yer verdi. 

Faturalarla ilgili olarak ne İBB yönetimi ne de Ekrem İmamoğlu bir açıklama yapmadı. Vatandaşlar ise muhatap olacak bir kurum ya da kişi bulamadıkları için mağdur olmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal