İmamoğlu Neyin Peşinde?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllarca parti ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı yaptığı halde “yardım usul, esas ve kanunları”nı bilmesine rağmen devleti hiç sayarak kendi başına buyruk davranması başka bir amacı mı güdüyor?

01.04.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-17:30)

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği günden bu yana şehre bir çive çakmamasına rağmen her gün sebep olduğu veya yaptığı bir skandalla ülke gündemine geliyor.

Göreve geldiği günden beri hiçbir projeyi hayata geçirmeyen, İstanbul halkının sağlığını ilgilendiren birçok projeyi durduran, İmamoğlu, şehri sel bastıktan sonra Ege sahillerine tatile gitmesi ile gündem olmuştu.

İstanbul’un yaşadığı depremde de hiçbir çalışmaya katılmayan ve Bodrum’da bir konserde kameralara yakalanan Ekrem İmamoğlu, Elazığ depreminde de kayak merkezinde gününü gün ederken görüntülenmişti.

5 yıl İstanbul Beylikdüzü ilçesinde başkanlık yapan İmamoğlu, belediye ile devlet ilişkilerini çok iyi bilmesine rağmen, büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra devlete karşı kendi başına buyruk davranması birçok soruların doğmasına sebep oluyor.

Kimi psikoloji bilimi uzmanları İmamoğlu’nu “ergen, şımarık müteahhit çocuğu davranışı” sergilemekle değerlendirirken, kimi siyasetbilimciler de farklı yorumlar yapıyorlar.

Siyasetbilimi uzmanları İmamoğlu’nun kendi başına buyruk davranmasını şu şeklide değerlendiriyorlar:

“Yardım toplama konusunda bu ülkede yaşayan bütün sivil veya resmi kurum, kuruluş yöneticilerinin mülki idare amirinden izin alması gerektiğini biliyorlar. Ekrem İmamoğlu’nun ergen gibi kendi başına buyruk davranması psikolojik değil siyasi bir davranıştır. Bu davranışlarının tamamı belli bir siyasi plan ve proje çerçevesinde yürütülmektedir. Ekrem Bey göreve geldiğinden beri İstanbul’a tek çivi dahi çakmamıştır, çakamaz da. O, bu tür davranışlarla mazlum ve mağdur pozisyonuna düşmek ve kamuoyu desteğini toplamak istiyor. Burada amacı kendine hem siyasi rant devşirmek hem de bir siyasi projeyi hayata geçirmektir. Israrla “Merkezi hükümet” vurgusu, İmamoğlu’nun bir projenin sözcülüğünü yaptığının göstergesidir.”

Bürokrasi konusunda uzman olanlar da “İmamoğlu, valilikten izin almama, mevzuata aykırı davranma konusunda niçin ısrarcı?” sorumuzu şöyle cevaplandırıyorlar:

1. Toplam 20 dakikalarını almayacak bir izin başvurusu niçin yapılmaz?

2. İmamoğlu`nun "merkezi hükümet" vurgusu niçin? merkezi olmayan bir hükümette mi var? Sorularının cevabını bulduğumuzda İmamoğlu’nun neden bu şekilde davrandığını anlayabiliriz. Ekrem Bey sanki verilen bir sufleyi dillendiriyor sanki yeni roller üstlenmiş gibi davranıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal