İlker Başbuğ: S-400 Sistemi Patriotlardan Çok Daha Üstün

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. Başbuğ, "Hiç tartışmasız S-400 sistemi, Patriot sisteminden çok çok üstündür. " dedi.

04.07.2019-22:43 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-22:36)

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin nabzı programına konuk olarak açıklamalarda bulundu.

"BU ÇOK CİDDİ BİR İHTİYAÇ"  

Türkiye için bir hava savunma sistemi almanın zorunlu olduğunu söyleyen Başbuğ, "Her an kafanıza füze de gelebilir. Özellikle balistik füzeler ana tehditlerden birisini oluşturuyor. I. Irak Savaşı'nda NATO ülkelerinde bizim bölgemize Patriot sistemleri geldi. Suriye krizinde de yine sistemimiz olmadığı için füze geldi. Bu çok ciddi ihtiyaç. Bu kadar para niye yatırıyoruz diye konuşanlara şunu hatırlatalım. Yunanistan 2002 yılında Patriot sistemini aldı. Demek ki bir ülkenin güvenliği için hava sahasının kontrol edilmesi ve tehditlerin bertaraf edilmesi görev. Bu sistemler savunma amaçlı, taarruz silahları değil. Ne S-400 ne de Patriot'la bir ülkeye taarruz edemezsiniz." diye konuştu.  

"S-400 SİSTEMİ PATRİOTLARDAN ÇOK ÇOK ÜSTÜN"

S-400 sistemlerinin Patriotlardan çok daha üstün olduğunu ifade eden Başbuğ, "Hiç tartışmasız S-400 sistemi, Patriot sisteminden çok çok üstündür. Dünyadaki en etkin yüksek irtifa, uzun menzil hava savunma sistemi S-400'dürler. 600 kilometreden hedefi tespit ediyor. Uçak, balistik füze olabilir hedef. Seyir füzesi olabilir. 400 kilometreye geldiği zaman hedefi düşürüyor. S-400'ün etkisiz hale getiremediği hedef yok. S-400'lerin irtifası 30 km. yüksekliğe kadar çıkabiliyor. S-400'leri, Patriot'lara göre hakim kılan batarya olarak bakarsak bir batarya kendi kendine hem hedefi tespit ediyor, hem hedefe kilitleniyor hem de imha ediyor. Sistem etkili bir sistem sinek uçmaz. S-300'ler kendi kendine hedef tespiti yapıyor hem etkisiz hale getiriyor." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal