İlk Yerli Genel Maksat Helikopterinin Adı Gökbey Oldu

Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği ilk T625 Genel Maksat Helikopteri'nin adını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Tamamen yerli olan helikopterin adı Gökbey olacak.

12.12.2018-14:02 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-13:54) İlk Yerli Genel Maksat Helikopterinin Adı Gökbey Oldu

Türkiye'nin senelerdir üstünde çalıştığı ve ilk uçuşunu 6 Eylül 2018 saat 06:00’da yapan T625 Genel Maksat Helikopteri'nin seri üretim adı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Özellikle geniş kullanım alanı sayesinde operasyonel ihtiyaçlara da hizmet edebilecek olan T625 Genel Maksat Helikopteri'nin adı "Gökbey" olarak duyuruldu.

DEV AR-GE ÜSTÜN MÜHENDİSLİK

Yerli donanım ile imal edilip yüksek millilik içeren kabiliyetleri ile alanının öncü modellerinden bir tanesi olan Gökbey üstün performans ve kullanım kalitesi için tasarlanmış, bütünüyle yerli olanak ve kabiliyetler ile üretilecek bir helikopter.

Yük taşıma, taşımacılık ve operasyonel eylemler bakımından önemli bir güç olan Gökbey yüksek yük kapasitesine sahip geniş kabin bölgesi ile T625, dünyanın dört bir tarafındaki sivil ve askeri kullanıcıların, muhtelif vazife profillerinin icrası için kolaylıkla konfigüre edilebilecek.

TAMAMEN MİLLİ KAYNAKLARLA ÜRETİLİYOR

T625 geniş vazife yelpazesine sahip olmasından dolayı taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma vazifelerini yapabilecek.

Özgün Helikopter Programı çerçevesinde, yapısal ve aviyonik sistemlerin haricinde, transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme haiz sistemlerin tasarımları ve imalatları da bütünüyle milli kaynaklar kullanılarak yapılıyor.

Skorsky yerine kullanılacak helkopterin 2021 senesinde seri üretime geçeceği tahmin ediliyor.

SİKORSKY'E BÜYÜK RAKİP

Genel maksat helikopterleri sahasındaki en büyük paya sahip olan Sikorsky özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nde de en fazla kullanılan helikopterlerden bir tanesi. Bu alanda Gökbey'in büyük bir rekabet getirmesi tahmin edilirken, Gökbey bu noktada kapasitesi, taşıma alanı ve donanımı ile Sikosrky'nin tahtını şimdiden sarsıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal