İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Coronavirüs Açıklaması

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ülkemizde etkisini gösteren coronavirüs salgınıyla ilgili paylaşımda bulundu. Salgına karşı uluslararası dayanışmanın önemine değinen Altun, "Uluslararası dayanışma, bu ölümcül virüsle mücadele karşısında olmazsa olmazdır." dedi.

26.03.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:53) İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Coronavirüs Açıklaması

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Konuyla ilgili olarak alınan tüm önlemler üst seviyeye çıkartıldı ve vatandaşlardan evde kalmaları istendi. Salgını karşı birlik mesajı veren yetkililer, virüsün yayılmaması için birlikte çalışmanın önemine değindi.

"ERKEN TEDBİR ALDIK VE FARKLI SENARYOLAR HAZIRLADIK"

Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salgına karşı yaptığı çalışmaları değerlendirdi ve sorun karşısında küresel bir yanıt ortaya koymaya yönelik çabaları artırmak için çok çalıştığını kaydetti. Türkiye'nin mücadelesinin sert ve etkili olduğunu vurgulayan Altun, "Erkenden tedbir aldık ve farklı senaryolara hazırlandık. Sağlık sistemimiz, tarihi salgın koşullarıyla karşılaşıldığında, birçok ülkeninkinden çok daha dayanıklı olduğunu kanıtlamıştır." dedi.

"ULUSLARARASI DAYANIŞMA OLMAZSA OLMADIR"

Altun açıklamaları devamında, "Sağlık krizi yönetimi, sıkı güvenlik önlemleri ve ekonomik destek ile el ele olmalıdır. Uluslararası dayanışma, dünyada etkilemediği tek bir yer bırakmayan bu ölümcül virüsle mücadele karşısında olmazsa olmazdır. Bu virüsün, ülkeleri küresel iş birliğini sekte uğratacak yeni sınırlar çizmeye itmesine izin vermemeliyiz. Virüsün ulusları izole edilmiş toplumlara dönüştürmesine izin vermemeliyiz. Çeşitli yer ve forumlarda uluslararası dayanışma ve küresel iş birliği çağrısında bulunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal