İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan ABD'ye İtham!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terörist lideri "Mazlum Kobani" kod isimli Ferhat Abdi Şahin'i ABD'ye misafir edenlerin, ABD-Türkiye ilişkilerine hasar vermenin haricinde ABD yasalarına göre de suç işlediklerini belirtti.

02.11.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-09:32)

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terörist lideri "Mazlum Kobani" kod isimli Ferhat Abdi Şahin'i ABD'ye misafir edenlerin, ABD-Türkiye ilişkilerine hasar vermenin haricinde ABD yasalarına göre de suç işlediklerini belirtti.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından İngilizce olarak aktardığı açıklamada, terörist elebaşı Şahin'in Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir terörist olduğunu belirtti.

Şahin'in aynı zamanda PKK ile YPG arasındaki ayrımın aslında ne kadar yüzeysel olduğunun canlı bir kanıtı olduğuna vurgu yapan Altun, açıklamasında"Ferhat Abdi Şahin'i davet edenler, ABD-Türkiye ilişkilerine zarar vermelerinin yanı sıra ABD yasalarına göre de suç işlemektedirler. Ferhat Abdi Şahin'i Washington'a davet ederek onu meşrulaştırmaya çalışanları Türk halkı hiçbir zaman unutmayacaktır. NATO müttefikimizin, bir terörist elebaşını yüceltme çabaları yıllar boyunca hatırlanacaktır. Arkasında kim olursa olsun terörle mücadele etmeye devam edeceğiz." cümlelerine yer verdi.

‘AMERİKA'NIN TERÖR ÖRGÜTÜNE VERDİĞİ DESTEK, TARİHTE KARA BİR LEKEDİR’

Bir teröristin, birileri tarafından kahraman olarak nitelendirildiği müddetçe teröre karşı mücadelenin başarılı olamayacağını aktaran Altun, şunları söyledi:

"Amerika'nın bu terör örgütüne verdiği destek, kendi tarihine kara bir leke olarak geçecek ve tam bir dış politika fiyaskosu dersi olarak anlatılacaktır. ABD Kongresi, bu daveti bir daha gözden geçirmeli ve PKK terörü kurbanlarının ailelerinden özür dilemelidir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal