İletişim Başkanı Altun'dan Papa Francis'e Yanıt

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yaptığı İngilizce paylaşımda, Papa Francis'in, Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

31.08.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-17:02) İletişim Başkanı Altun'dan Papa Francis'e Yanıt

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Katoliklerin ruhani önderi Papa Francis'in Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamalarını, memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Fahrettin Altun, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yaptığı İngilizce paylaşımda, Papa Francis'in Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyonu kaygıyla izlediği, bölge halklarının barışını riske sokan anlaşmazlıklara çözüm bulmak için yapıcı diyalog ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde saygı çağrısı yaptığı mesajına yer verdi.

Francis'in, Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Altun, şu açıklamada bulundu:

'AKDENİZ BARIŞ VE İSTİKTAR DENİZİ OLMALIDIR'

'Türkiye olarak, Yunanistan başta olmak üzere ilgili ülkelere, Ege adalarını silahlandırmak ve Mavi Vatanımız üzerinde hak iddia etmek yerine, uluslararası hukuka riayet etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Akdeniz bir barış ve istikrar denizi olmalıdır.'

PAPA'DAN DOĞU AKDENİZ'DE DİYALOG ÇAĞRISI

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliği kaygıyla takip ettiğini ifade ederek, bölge halklarına diyalog ve uluslararası hukuka saygı çağrısı yapmıştı.

Papa, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yaptığı İngilizce paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

'Doğu Akdeniz bölgesindeki gerginliği endişeyle takip ediyorum ve bölge halklarının barışını tehdit eden anlaşmazlıkları çözmek için yapıcı diyalog ve uluslararası hukuka saygı çağrısı yapıyorum.'

Katoliklerin ruhani lideri, aynı sözleri geçen pazar duası esnasında da yinelemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal