İletişim Başkanı Alınan Son Önlemleri Açıkladı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, coronavirüs salgınına karşı son 24 saatte alınan önlemleri sosyal medya hesabından paylaştı.

26.03.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-09:57) İletişim Başkanı Alınan Son Önlemleri Açıkladı

Çin'den yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülen virüs için, bu tarihten önce alınan tüm önlemler üst seviyeye çıkartıldı ve art arda yeni kararlar alındı. Salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. İletişim Başkanı 'Türkiye'de Coronavirüs' başlığı altında yaptığı bilgilendirme paylaşımında son 24 saatte salgına karşı alınan önlemleri aktardı. Coronavirüsle mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirten Altun, 24 Mart 2020 tarihi itibariyle toplam 8 ülkeden 11 seferle, 2 bin 721 Türk öğrencinin yurda getirildiğini söyledi.

ALTUN ALINAN KARARLARI AKTARDI

Altun paylaşımında, "3'lü Koruma Paketi' kapsamında, KOSGEB alacaklarının 3 ay ertelenmesine, KOSGEB projelerine 4 ay ek süre verilmesine ve koruyucu sağlık ürünleri üretimine 6 milyon liraya kadar destek sağlanmasına karar verildi. Yer altı maden işletmelerine destek verilmesi kararlaştırıldı. Hazine taşınmazlarının ihaleleri Nisan ayı sonuna kadar iptal edildi. Tıbbi maske, solunum cihazı, etil alkol ithalatında ilave gümrük vergisi kaldırıldı. Sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ve kamuya ait sosyal tesislerden ücretsiz yaralanmasına karar verildi. Okulların 30 Nisan'a kadar tatil olmasına, uzaktan eğitimin devam etmesine karar verildi. Ekmek ve ekmek çeşitleri satışında ambalaj zorunluluğu getirildi. Ayrıca, pazar ve manav gibi açık alanlarda satışı yasaklandı." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal