İlber Ortaylı, Fatih Sultan Mehmet'in Karşısındaki İsmi Açıkladı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Gentile Bellini’nin eseri olduğu öne sürülen Fatih Sultan Mehmet portresinde Fatih Sultan Mehmet'in karşısında resmedilen kişi hakkında açıklamalar yaptı.

26.06.2020-18:39 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-21:51) İlber Ortaylı, Fatih Sultan Mehmet'in Karşısındaki İsmi Açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Londra’da bir açık artırmada satışına koyulan Fatih Sultan Mehmet’in portresini 770 bin sterline (yaklaşık 6 milyon 500 bin TL) satın almış, Fatih’in döneminden kalma 3 tablodan birini İstanbul’a getirmişti. Gentile Bellini’nin eseri olduğu öne sürülen portrede, Fatih’in yanında yer alan kişiye ilişkin iki tahmin öne atılıyordu.

Bunlardan birincisi, o kişinin Fatih’in üç oğlundan biri olduğu yönünde, diğeri de Avrupalı bir diplomat olabileceği belirtiliyordu.

"FATİH'İN YANINDAKİ KİŞİ CEM SULTAN"

Habertürk’e konuk olan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, konuya dair bir açıklamalarda bulundu.

Ortaylı, Fatihin karşısındaki kişinin, oğlu Cem Sultan olduğunu ifade ederek, "Cem Sultan'ı Fatih Sultan Mehmet seviyordu ve yetenekleri konusunda kendisine yakın buluyordu" sözlerine yer verildi.

Programın diğer konuğu olan tarihçi Prof. Dr. Nurhan Atasoy da İlber Ortaylı’ya katıldığını belirterek, portrede Fatih’in karşısındaki kişinin Cem Sultan olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal