İkinci Gezi Olayları mı Geliyor?

BBC ve CNN kanal arabaları birkaç gündür Taksim'de beklemeye koyuldu. Asıl amaçları referandum oylamasından sonra Türkiye'de çıkacak olan olayları çarptırarak dünya basınına yaymak olduğu iddia edildi.

18.04.2017-17:15 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İkinci Gezi Olayları mı Geliyor?

Türkiye’de 16 Nisan’da yapılan referandum oylamasında Evet sonucu çıktı. Ancak çıkan sonuçlardan sonra Hayır cephesi şüpheli seçim iddalarında bulundu.
Yıllardır iktidara gelemeyen ve aldığı başarısız sonuçları devamlı bir kurum üzerine yıkanlar bu izlenimlerine devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi alınan başarısız sonuçlardan dolayı Yüksek Seçim Kurulunu suçladı.

İKİNCİ GEZİ OLAYLARINI BAŞLATMAYI PLANLIYORLAR

Referandum sonuçlarından sonra Hayır cephesi seçimi kaybetti. Bu olaylardan sonra başarısız olan muhalefet kanadı seçimlerde şaibe var diyerek yeni tartışma ortamı oluşturmaya çalıştı. Bu olaylar ile ikinci gezi olaylarını çıkarmaya mı hedefliyorlar sorusu akıllara geldi.

BEŞİKTAŞ VE KADIKÖYDE YÜRÜYÜŞLER YAPTILAR

Referandum sonuçlarından sonra bazı küçük gruplar İstanbul’un Kadıköy ve Beşiktaş ilçelerinde protestolar yaptılar. Bu gösterilerin asıl amacı Taksim’di. Çünkü taksimde daha fazla bir gruba hitap ederek basın yoluyla dünyadaki tüm kamuoyunun ilgisi çekebilirlerdi. Böylelikle amaçları olan ikinci gezi olaylarının başlangıç fitilini ortaya çıkarmış olacaklardı.

HAYIR OYU KULLANLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ BU OYUNA GELMEDİ

Taksim’de BBC ve CNN gibi dünyaca ünlü TV kanallları araları hazır halde bekletildi. Asıl aamaçları çıkabilecek en ufak bir provakasyonda bunu dünya basınına olumsuz olarak yansıtmaktı. Ancak hayır oyu kullananların büyük bir bölümü bu oyuna gelmedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal