İkinci "Boşnak" Vakası! TDK'nin Sitesini Görenler Gözlerine İnanamadı

TDK'nin resmi internet sitesinde olay olacak bir tanım fark edildi. Sitede "Boşnak" kelimesinin birinci anlamı olarak "Kocasından kaçarak başkasıyla evlenen kadın" denildi.

13.09.2018-11:28 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-11:29) İkinci "Boşnak" Vakası! TDK'nin Sitesini Görenler Gözlerine İnanamadı

TDK'nın Boşnak tanımı büyük tepki çekti. TDK, Boşnak sözcüğünün birinci manasını, "Kocasından kaçarak başkasıyla evlenen kadın" olarak yazdı. Bu tanımın, "Türkiye Tükçesi Ağızları Sözlüğü"ne dayandırıldığı fark edildi. Boşnak sözcüğünün kamuoyu tarafından bilinen anlamı ise ikinci tanımda yer aldı.

Boşnakların, TDK'nin sayfasındaki "Boşnak tanımı" karşısında büyük bir şaşkınlığa uğradıkları bildirildi. Sosyal medyada TDK'nın bu tanımına tepki gösterildi ve Boşnaklara saygısızlık olduğu belirtildi.

TDK'nin "Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü"ne dayandırdığı bu tanımın, Türkiye'de "nerede, hangi ağız" tarafından kullanıldığı belirtilmezken, söz hususu ifadelerin "Boşnak tanımından" kaldırılması istenildi.

'İKİNCİ RASİM OZAN VAKASI' YORUMU

Sosyal medyada TDK'nin "Boşnak tanımı" için, "ikinci Rasim Ozan olayıdır" açıklamaları yapıldı.

Rasim Ozan Kütahyalı, Gökçekler'in sahibi olduğu Beyaz TV'de ekrana gelen “Beyaz Futbol” programında, “Kusturmalı Boşnak saksosu” ifadesini söylemişti. Boşnaklar Kütahyalı'ya büyük tepki göstermişti. Kütahyalı, bu ifadelerinden sonra işten atılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal