İHH Suriye Yardım Etti! Başkan Yıldırım CHP'ye Yüklendi!

Antalya’da İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinden mecburi boşaltılanlara üç TIR dolusu gıda ve insani ihtiyaç yardımı gönderdi.

17.04.2018-22:42 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-22:39) İHH Suriye Yardım Etti! Başkan Yıldırım CHP'ye Yüklendi!

Yardım TIR’ları gönderilmeden önce Kepez ilçesinde bulunan Erdem Bayazıt Kültür Merkezi bahçesinde uğurlama programı yapıldı.

Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım, yaptığı konuşmada, TIR’ların içinde malzemeler hakkında bilgi verdi. Yıldırım TIR’larda çocuk bezi, mama, bisküvi, su ve süt olduğunu açıkladı.

Ülkemizin 30 milyar doları geçen yardımı Suriye halkından sakınmadığını vurgulayan Yıldırım, Suriye’de ki iç savaşta 8. seneye girildiğine dikkati çekti.

En son başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki kimyasal gaz saldırısı ardından birçok masum bebeğin de öldürüldüğünü anımsatan Yıldırım, Türkiye'ye "Afrin'de, İdlib'de, Azez'de ne işiniz var?" diyenlerin Suriye’de en gaddarca saldırılarını gerçekleştirip, sonra "pardon" deyip katliamlarına devam ettiğini söyledi.

Mehmet Yıldırım, ‘Biz iktidarımızın yaptığı yardımlara destek olmakla birlikte Antalyalı Müslümanlar, hayırseverler olarak 186, 187 ve 188. TIR’ı bugün dualarla Suriye’ye gönderiyoruz. Dünya arkasını dönse bile biz, insani görevlerimizi ortaya koymaktan sıkılmayacağız’ şeklinde konuştu.

CHP LİDERİNE TEPKİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü TBMM Parti Grup Toplantısı'nda İHH'ya yönelik eleştirilerine değinen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ey Kılıçdaroğlu, 8 seneden beri mazlum Suriye halkı için ne yaptın? Hangi yardımları yaptın? Bize bir tane söyler misin? İHH'nın son 3 ay içerisinde göndermiş olduğu TIR sayısı 600'ü çoktan geçti. 8 senede ortaya koymuş olduğumuz TIR’ın sayısı binlerle söyleniyor. Bir menfaatimiz mi, çıkarımız mı var. Burnumuzun dibindeki kardeşlerimizi görmezlikten mi gelelim senin gini? Ey siyasi partinin genel başkanı, bu TIR’da bebekler açlıktan ölmesin diye bebe bisküvileri, süt, bebek bezleri var. Bizim buradan nasıl imanımızı, dindarlığımızı sorguluyorsun. Üzüntüyle karşılıyorum. Kınıyorum yaptığınız bu hakaretleri ve saldırıları" diye sözlerini noktaladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal