Iğdır Sanayi Sitesi Patlama: Can Kaybı Var

Iğdır Sanayi Sitesi'nde tüplerin depolandığı alanda meydana gelen patlamada can kaybı yaşandığı ve yaralıların olduğu bilgisi geldi.

20.04.2018-16:52 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-16:37) Iğdır Sanayi Sitesi Patlama: Can Kaybı Var

Iğdır Sanayi Sitesi'nde tüplerin depolandığı alanda meydana gelen patlamada can kaybı yaşandığı ve yaralıların olduğu haberi geldi. 2 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı, çok sayıda iş yeri ile araçta hasar oluştu.

Iğdır'da, kent merkezindeki Iğdır Sanayi Sitesi'nde tüplerin depolandığı yerleşkede henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle alandaki tüp yüklü kamyon ile çevredeki iş yerleri ve araçlarda yangın ve büyük hasar meydana geldi.

Olay yerine polis, itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra TOMA’larda sevk edildi.

Patlamada sanayide iş yeri bulunan Esat Bağcı ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti iletildi, 14 kişi yaralanırken çok sayıda iş yeri ve araçta hasar meydana geldi.

112 Acil Servis ekiplerince, Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan biri müdahalesinin ardından Kars, bir diğeri de Erzurum'daki hastanelere sevk edildi.

Patlama sebebiyle bazı iş yerleri çöktü, tüp yüklü kamyon ile bazı araçlar alev aldı. İş yerleri ile araçlardaki yangın, itfaiye ve TOMA'ların müdahalesiyle söndürüldü.

İL YÖNETİCLERİ OLAY YERİNDE

Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bülent Zeğem ve Iğdır Sanayi Sitesi Başkanı Atakan Taşkınsu, olay yerinde incelemeleri takip ederek yaşanan olayla ilgili bilgi aldı.

Vali Enver Ünlü, daha sonra Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Enver Ünlü, yaralıların tedavisinin Iğdır Devlet Hastanesinde sürdüğü açıklaması yaptı.

Ünlü, "Iğdır'daki yaralılarda genellikle cam batması ve küçük kesikler ya da patlamanın tesiriyle yoğun baş ağrısı ve kulak zonklaması gibi durumlar var. Patlamanın etkisiyle 3-4 iş yerinde hasar, çökmeler meydana geldiğini gördük. Arkadaşlarımız arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor, ümit ediyoruz ki içeride kalan yoktur" dedi.

Patlamanın yaşandığı alanda oksijen tüpleri ve mutfak tüpleri olduğu dikkatini çeken ve alana görevliler dışında kimsenin yaklaştırılmadığını söyleyen Vali Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölge, ekiplerimizin kontrolünde. Iğdır şehri için oldukça üzücü bir gelişme. Bu olay, 15-20 gün önce göçmenlerin hayatını kaybettiği kazadan sonra bizim açımızdan yeni bir acı, inşallah bu son olur. Burada belediye başkanımızla, emniyetle, ilgili kooperatif başkanımızla da olayı istişare ettik. Bu küçük sanayi sitemiz de zaten şehrimize yakışmıyor, kuruluş itibarıyla da yapım aşamasında da çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı ve sağlıklı bir inşaat aşaması geçirmediği için maalesef ki kronik yapısal sorunları var."

"BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN İYİDİR"

Vali Ünlü, kente yakışan küçük bir sanayi sitesi kazandırmaları gerektiğini söyledi.

"Bir musibet bin nasihatten iyidir ifadelerini açıklamalarına ekledi"

Yikit, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırdıklarını söyleyerek, "Bize isimleri gelen ama şu anda ulaşamadığımız birkaç kişi var. Enkaz kaldırma ve yaralı arama çalışmalarımız devam ediyor. Hem AFAD'ın hem de zabıta ve itfaiye birimlerimizin arama çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal