İETT'den Tepki Alan Yeni Görüntüler! Her Gün Aynı Manzara

Türkiye'de coronavirüsle mücadeleye ciddi tedbirlerle devam ederken, İstanbul'daki İETT otobüslerinden gelen görüntüler tepki çekmeye devam ediyor. Otobüs sayılarını kontrolsüz bir şekilde azaltan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otobüslerde yoğunluğa sebep oldu.

09.04.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-14:47)

Türkiye'de coronavirüsle mücadeleye ciddi tedbirlerle devam ederken, İstanbul'daki İETT otobüslerinden gelen görüntüler tepki çekmeye devam ediyor. Otobüs sayılarını kontrolsüz bir şekilde azaltan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otobüslerde yoğunluğa sebep oldu. Sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı İETT otobüslerinden bugün yeni bir görüntü daha geldi. 144A Deliklikaya- Ömerli Kiptaş - Avcılar otobüsünden gelen görüntülerde sosyal mesafe bir yana dursun, oldukça sıkışık bir halde ulaşım yapıldığı görülüyor. İBB Vekili Murat Ongun daha önce gelen görüntülerin organize olduğunu iddia ederken, farklı yerlerden gelen görüntüler sonrasında sessiz kalmıştı.

Coronavirüsle mücadele devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerdeki önlemsizlikleri ve kurallara uymayan uygulamaları tepki almaya devam ediyor. Salgınla mücadele adı altında pek çok seferi kontrolsüz bir şekilde azaltan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu işleyişi otobüslerde yoğunluğa sebep oluyor. Otobüs şoförlerinin de taşımacılık kurallarına uymayarak sosyal mesafe bir yana balık istifi yolculukların yapılmasına sebep oluyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER GELDİ

İstanbul'daki toplu taşıtlardan yeni görüntüler sosyal medyadan gelmeye devam ediyor. Vaziyete tepki gösteren vatandaşların telefonlarından kaydettiği görüntüler korkunç. Sosyal medyada (twitter) son yayınlanan görüntü 144 A numaralı otobüsten geldi. Deliklikaya- Ömerli Kiptaş - Avcılar güzergahındaki otobüste oldukça kalabalık bir halde yolculuk etmeleri dikkat çekiyor. Görüntüler pek çok kez paylaşılırken, yorum üstüne yorum geldi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Vatandaşlar İETT'nin umursamaz tutumunu sert şekilde eleştirdi. Görüntülere gelen yorumlardan bazıları şu şekilde:

”Organize kötülük deyince aklıma, #Ekremİmamoğluİstifa #MuratOngunİstifa

Sefer sayısını artıramayan, yol yapamayan, süt dağıtamayan, yandaşa konser verdiren. #İmamoğluİstifa

İsmail saymaz, barış yarkadaş, fatih portakal, ismail küçükkaya, özgür özel,halk tv.

Corana chp dostluğu tam hız devam ediyor.

Valla üzülmek istemiyorum ama İstanbullu beni iki seçimde de üst üste üzdüğü için şu an üzülemiyorum.

Abi öyle deme sabah bi duraktan komplo yapmak için 40-50 kişi birden bindi derler sonra.

Şimdi yazacakları yeni senaryoyu düşüyorlardır ajansta...

Çok yazık, insan hayatının hiç değeri yok.

Bunlar, virüs daha çok yayılsın diye mi çabalıyor. Nedir bu. Bu gün olmuş hala aynı kafa.”

MURAT ONGUN "ORGANİZE" DEMİŞTİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medyada yayılan ilk görüntülere gelen tepkiler çoğalınca, organize olarak belediyenin yıpratılmaya çalışıldığını öne sürmüştü. 40 şahsın beraber görüntüleri ortaya çıkarmak için bindiğini öne sürmüş, suç duyurusu yapacaklarını belirtmişti. Süreklifarklı hatlardan gelen görüntüler sonrasında İBB sessiz kaldı.
İBB görüntülerle ilgili suç duyurusunda bulunurken, İmamoğlu, kendisine karşı bir faaliyet olduğunu iddia ederek, 'Kanım dondu' ifadesini kullanmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun yeni görüntülerle ilgili ne cevap vereceği merak konusu.

İETT GARAJLARINDAKİ GÖRÜNTÜLER ALDI ÇEKTİ

İETT sefer sayılarının plansız bir şekilde azaltılmasıyla sefer sayıları oldukça azaldı. Otobüsler garajlarda beklerken, ortaya çıkan görüntüler vatandaşlardan tepki aldı. Vatandaşlar daha fazla otobüs seferi yapılmadıkça görüntülerin artarak süreceğini düşünüyor. İETT'deki umursamazlığın coronavirüs mücadelesine zarar verdiği ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal