İdlib'e Hava Saldırılarında Hayatını Yitirenlerin Sayısı Yükseldi

Rusya ve Esed rejiminin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleşimlere gerçekleşen hava saldırılarında hayatını kaybeden sivil sayısı 17'ye yükseldi.

24.07.2019-21:04 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-20:56) İdlib'e Hava Saldırılarında Hayatını Yitirenlerin Sayısı Yükseldi

Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yerleşimlere yönelik yoğun saldırılarında hayatını kaybeden sivil sayısı 17'ye yükseldi.

HAVADAN VE KARADAN SALDIRDILAR

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, Esed rejiminin sabah saatlerinden itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki İdlib ilinin Ariha ve Marratinnuman ilçeleri, Muhambil beldesi, Der Sünbül ve Temaniye köyleri ile Hama ilinin Morik ilçesi, Sermaniye, Lahaya,Latmin ve Hevice köylerine hava ve kara saldırıları düzenlediğini bildirdi.

12 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Gözlemevine göre, Rusya'ya ait savaş uçakları da İdlib'in Han Şeyhun ilçesine ve Tıbbeş köyüne hava saldırısı gerçekleştirdi. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esed rejiminin ve Rusya'nın gün içindeki hava saldırılarında Tıbbeş'de 7, Mıhembil'de 3, Latmin'de 2 sivil olmak üzere 12 sivil hayatını kaybetti.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Rejimin Ariha ilçesinde öğle saatlerinde düzenlenen saldırılarda da hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Böylece gün içindeki saldırılarda ölenlerin sayısı 17'ye ulaştı. Yoğun hava saldırıları devam ederken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'in Serakib ve Marratinnuman ilçelerindeki pazar yerlerine önceki gün gerçekleştirdiği hava saldırılarında 50 sivil yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal