İdlib'e Gidecek Askerler Dualarla Yolcu Edildi!

İdlib için varılan mutabakatın ardından İdlib'e gidecek askerler için Tunceli'de tören düzenlendi. Törenin ardından Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda bir tabur asker dualarla yolcu edildi.

21.09.2018-20:10 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-20:03) İdlib'e Gidecek Askerler Dualarla Yolcu Edildi!

Rusya ile varılan mutabakat ardıdnan İdlib'e ek asker sevk edileceği kararının sonrasında Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda bir tabur asker, dualarla İdlib’e yolcu edildi.

Tunceli'de yapılan uğurlama törenine, Vali ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek ve çok sayıda davetli katıldı.

İdlib'de vazife yapacak asker için verilen yemekte açıklama yapan Vali Sonel, komanda birliklerine vazifelerinde başarılar dileyerek, "Bugün aranızda olmanın gururu ve mutluluğu hissediyoruz. Hepiniz alnı öpülesi birer kahramansınız. Mehmetçiklerimiz, jandarmamız, emniyetimiz Tuncelimiz de dahil olmak üzere vatanımızın dört bir tarafında destanlar yazdı. Yurt dışında da El Bab’da, Afrin’de destanlar yazdınız. Gene onurlu bir vazife için bugün sizleri yolcu ediyoruz. Sizleri, İdlib’de muhtemel bir durumda orada vazife yapmanız için buradan uğurlayacağız. Bu vesileyle hayatlarını vatan, bayrak, millet uğruna seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sizlerin huzurunda rahmetle, şükranla saygıyla anıyoruz. İnşallah Türk askeri olarak orada vazifenizi en iyi biçimde yerine getireceksiniz. Hem devletimizi hem halkımızı hem de asil bayrağımızı en iyi biçimde temsil edeceğinize güvenimiz tam. Bizler sizlere güveniyoruz. Allah ayağınıza taş getirmesin. Yüce Rabbim devletimize, bayrağımıza, halkımızın birlik ve beraberliğine göz diken hainlere fırsat bırakmasın. Hepinizin yolu açık olsun. Allah sağlıkla gidip sağlıkla gelmeyi nasip eylesin. Allah yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.

Vali Sonel’in açıklamasının sonrasında Kuran’ı Kerim okunarak, askerler için kurban kesildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal