İdlib'den Türkiye Sınırına 36 Bin Sivil Göç Etti

Esed rejimi güçleri ve Rusya’nın İdlib’e saldırılarından ötürü son 2 günde 36 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına ulaştı.

23.01.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-13:29) İdlib'den Türkiye Sınırına 36 Bin Sivil Göç Etti

 

Esed rejimi güçleri ve Rusya’nın İdlib’e saldırılarından ötürü son 2 günde 36 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.

SON 2,5 AYDA 450 BİN SİVİL TÜRKİYE SINIRI YAKINLARINA GÖÇ ETTİ

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları kapsamındaki batı ve güney kırsalına yoğun saldırıları sebebiyle son 48 saatte yaklaşık 36 bin sivil daha yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalırken, son 2,5 ayda göçe zorlanan sivillerin sayısı 450 bin olarak kayıtlara geçti.

SON 2 GÜNDE 36 BİN SİVİL EVSİZ KALDI

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'ın paylaştığı göç raporlarına göre, Rusya'nın da hava desteği verdiği saldırılar sonucu Daret İzze, Etarib, Hureytan, Hayyan, Anadan, Ayncara, Kasimiyye, Sellüm, Han Tuman, Han Asal, Kefer Naha Bara ve Ayn Cara'dan yapılan göçler devam ediyor.
Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, son 2 günde 11 bin 691 aileden oluşan 36 bin 7 sivil daha evini terk etti.
Mültecilerin büyük çoğunluğu Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine ulaşırken bir kısmı da, Türkiye'nin teröristlerden arındığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal