İdlib'deki Ateşkesi Rejim İhlal Etti

İdlib'deki ateşkesin uygulamaya girmesinden 10 dakika sonra rejimin ihlallere başladığı, ilk günün bitiminde 15 ateşkes ihlali gerçekleştirdiği tespit edildi.

09.03.2020-08:17 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-08:05) İdlib'deki Ateşkesi Rejim İhlal Etti

İdlib'deki ateşkesin uygulamaya girmesinden 10 dakika sonra rejimin ihlallere başladığı, ilk günün bitiminde 15 ateşkes ihlali gerçekleştirdiği tespit edildi.

Ateşkes ihlallerine dün ve bugün de sürdüren rejim askerleri, gerekli koordineler yapılmasına karşın TSK'ye ait ikmal konvoyuna makinalı tüfekle ateş açtı. Rejim güçlerinin bir başka birliğin etrafına üç havan mermisi attığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Türkiye ve Rusya arasında kararlaştırılan ateşkesin yürürlüğü girmesi 6 Mart saat 00.01'den on dakika sonra rejim tarafından ateşkes ihlalleri yapıldı. Ateşkesin uygulanmaay başlandığı ilk günün sonunda rejimin 15 ateşkes ihlali yapıldı. Rejim güçlerinin bu ihlallerde 50'den fazla mermi kullandığı belirlendi.

İhlaller İdlib'in güneyinde yer alan Maarat Aliya, Fattıra, Kastun, Kan Safra, Zıyara, Ibzumo, Sfuhın, Bara, Tukad bölgelerinde yoğunlaşırken dün gece rejim kuuvetleri, Hama kırsalı Gab Ovası'ndaki Zıyara köyüne de taciz atışları gerçekleştirdi.

Rejim topçusunun dün akşam sularında İdlib'de Cebel Zaviye'nin Shuhen, Fattire, Kefer Avid köylerine düzenlediği taciz atışları da neredeyse bir saat boyunca sürdü.

Rejim unsurlarının dün aynı zamanda İdlib'in güneyinde tampon bölge halindeki Kefrenbil'in batısında Bureyc ve Maret Mukes noktalarına iki tank, iki zırhlı personel taşıyıcı ve pek çok milisin olduğu konvoyla devam edip mevzilendiği tespit edildi.

İKMAL KONVOYUNA TACiZ ATEŞI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) güçlerinin gerekli koordineleri düzenleyerek dün başlattığı ikmal çalışmasında da taciz atışı düzenlendi. Konvoya rejim kuvvetlerinin olduğu Urum As Sugra bölgesinden makinalı tüfekle taciz ateşleri atıldı.

Bir başka birliğin olduğu bölgenin neredeyse 800 metre yakınına da bugün toplam 3 havan mermisi atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 5 Mart'ta yapılan toplantının akabinden İdlib'de ateşkes hususunda mutabık kalınmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal