İdlib'deki Alçak Saldırıya Dünya Ne Dedi

Esed rejiminin İdlib'de Türk askerine saldırıdan hemen sonra dünyadan art arda açıklamalar geldi.

28.02.2020-20:29 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-20:21) İdlib'deki Alçak Saldırıya Dünya Ne Dedi

İdlib'de Türk askerine yönelik alçak saldırı Birleşmiş Milletler'in de gündemine bomba gibi oturdu.

Genel Sekreter Antonio Guterres, saldırı ve tırmanan çatışmadan derin endişe duyduğunu ifade etti. İdlib'de derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini işaret eden, ''Acil harekete geçilmezse gerginliğin her saat başı daha fazla artma riski var'' sözlerine yer verdi.

BM Güvenlik Konseyi İdlib'i görüşmek üzere acil toplantı kararı aldı. Toplantı talebi, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Estonya ve Dominik Cumhuriyeti'nden geldi.

NATO'DAN KINAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'deki saldırılarını kınayarak, bu saldırılara son verilmesi çağrısında bulundu.

ABD: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, rejim saldırısını kınamada bulunarak, "NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız ve Esed rejimi, Rusya ve İran destekli güçleri, bu alçak saldırılara derhal son vermeye çağırıyoruz" sözlerine yer verdi.

AB'DEN KINAMA

Avrupa Birliği'nden de "Tüm can kayıplarından dolayı üzüntü duyuyoruz" açıklaması geldi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, itidal çağrısında bulundu.

ALMANYA, İNGİLTERE, FRANSA, UKRAYNA VE İRAN'DAN KINAMA

Almanya da alçak saldırıyı kınadı. Berlin hükümetinden "İdlib'de yaşananları büyük bir endişe ile takip ediyoruz" açıklaması geldi. İngiltere ve Fransa, Esed rejimi ile Rusya'yı kınadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal