'İdlib'de Rejimin Türk Gözlem Noktalarını Hedef Alması Kabul Edilemez'

Cumhurbaşkanlığı Vekili Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey görüşme gerçekleştirdi.

12.02.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-17:39)

Cumhurbaşkanlığı Vekili Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, İdlib'de rejim aracılığıyla Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Vekili İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda, İdlib'de rejimin Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı.

TÜRKİYE'NİN İSTİKRARININ ALTINI ÇİZDİ

Kalın-Jeffrey toplantısında, İdlib mutabakatı boyutunda Türk askeri ve sivillerin korunması hususunda Türkiye’nin kararlılığı ciddi bir şekilde vurgulandı.

Mutabakatın muhafaza edilmesinin ciddiyetinin altı çizilirken, meydana gelen insani krizin daha da büyümemesi adına tüm ülkelerin mesuliyetlerini yerine getirmeleri gerektiği belirtilen toplantıda, siyasi çözüm sürecinin yürütülebilmesin için rejimin saldırılarına son vermesi gerektiği aktarıldı.

Anayasa Komitesi faaliyetlerinin hızlandırılması ile adil ve özgür bir seçim zeminin sağlanması hususunda uluslararası toplumun somut yardımının ciddiyetine işaret edilen toplantıda, İdlib'deki sivillere karşı rejim saldırılarının çoğalmasıyla büyük bir insani trajedi hali alan göç dalgasının önüne geçilmesi için diplomatik girişimlerin ivedilikle çoğaltıması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Bölgedeki terör faktörleri ile ayrım gözetmeksizin, mücadele hususunda Türkiye'nin istikrarını tekrarladığı görüşmede, Libya ile alakalı son gelişmeler ele alınırken, barışın devamlılığının sağlanması ve siyasi sürece geçişin ciddiyetinin altını çizildi.

JEFFREY DIŞİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI ÖNAL İLE GÖRÜŞTÜ

Jeffrey, resmi görüşmeler gerçekeltirmek üzere geldiği Ankara'da, Dışişleri Bakanlığında toplantılar yaptı.

Bakanlığa 12.20'de gelen Jeffrey ve kurulu, Bakan Yardımcısı Önal kabul etti.

Neredeyse 1,5 saat devam eden görüşmenin akabinde Jeffrey ve kurulu Bakanlıktan ayrıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlık, görüşmeyle alakalı şu ifadelere yer verdi:

''Jeffrey, görüşmede şehit olan askerlerimiz için ABD devletinin baş sağlığı dileklerini iletti. ABD’nin NATO Mütteki Türkiye'nin yanında duracağını yineledi.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal İdlip’te sahada daha da kötüye giden durum ve son gelişmelerle ilgili bilgi aktardı. İdlip’te Astana ve Soçi boyutunda ulaşılan mutabakatların yürütülmesine atfettiğimiz önemin altını çizdi.

Toplantıda aynı zamanda, sahadaki insani hal ve siyasi süreç gibi Suriye probleminin farklı boyutları masaya yatırıldı. Bu alanlarda uluslarası toplumun aktif bir rol oynaması gerektiğine vurgu yapıldı.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal