İdil’i Kurtaran Kahraman İtfaiye Erleri Unutulmaz Anları Anlattı

İzmir’de gerçekleşen 6,6 büyüklüğündeki depremden 58 saat sonra sağ kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin’in enkazdan kardeşi ile yan yana olduğu uzun bir zaman kardeşinden ses aldığı ve ardından yanında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

02.11.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-09:55)

İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremde en fazla hasar alan Emrah Apartmanı’ndan 58 saatin ardından kurtarılan İdil’in enkaz altında başından geçenler yürekleri burktu.

Depremin ardından yerle bir olan Emrah Apartmanından 58 saatin ardından sağ kurtulan İdil Şirin’in kurtarma ekibiyle yüz yüze geldiğinde ilk ifadeleri 'itfaiye amca kardeşimden ses alamıyorum öldü' demek oldu. İlk isteği şey su olan İdil üç saat süren çalışmasının ardından hayatını kaybeden kardeşi İpek ile beraber çıkarıldı.

İPEK İKİ GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ

Emrah Apartmanından ses duyan ekipler hummalı çalışmayla yaklaşık 3 saat sonunda İdil’e ulaştı. İdile ulaşan İtfaiye ekiplerinin anlattıkları ise yürekleri dağladı. İdil kardeşi İpek’ten uzun süre ses aldığını ama sonradan bir daha ses alamadığını söyledi. İpek’in hayatını kaybettiği öğrenildi. İdil’in sırt üstü durduğunu tek kişilik bir çekyata ayağının sıkıştığını gören kurtarma ekipleri kardeşini ise tam yanında oturur vaziyette buldu. İlk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde çalışan Hasan Alaca ile göz göze gelen İdil kardeşinden ses alamadığını Alaca’ya söyledi. Adından ise İtfaiye erinden su istedi.

Çalışmalarda yer alan ve İdil'in hemen hemen üç saat boyunca yanında durup konuşan Balıkesir İtfaiye ve Arama kurtarma ekibi gurup amiri Bahadır Kuş da İdil’i uyutmamak için oldukça çaba gösterdi. Bahadır Kuş, İdil ile tam üç saat tünelde kaldı. İdil’i enkaz altından kurtaran Kuş ardından baygınlık geçirdi. Uzun müddet baş aşağı durup konuşan Bahadır Kuş, görevlilerin yardımı sayesinde enkaz alanından kurtarıldı.

İdil’le yüz yüze gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde görev alan Hasan Alaca’nın anlattıkları da yürekleri sızlattı. Alaca 'Enkazda çalışma yaparken canlı bir ses duyduk. İdil’le göz göze geldik. Enkazı biraz ayıkladıktan sonra çocuğun gayet sağlığı yerindeydi. Adını sordum, yaşını sordum hepsini söyledi. Bizden bir isteğiniz var mı diye sorduğumda ben susadım su istiyorum dedi. Sağlık durumu nedeniyle su vermedik. Müdahale ederek uzun bir çalışmanın ardından İdil’i bulunduğu yerden çıkardık' diye konuştu.

Alaca İdil’i sağ halde görünce hayrete düştüğünü belirterek 'İdil’i ilk gördüğümde şok oldum. 58 saat sonra bir canlının çıkması gerçekten heyecanlı bir andı. Yaklaşık 3 saat kurtarma çalışması sürdü. Sadece ayağını çekyat sıkıştırmış, Ayağı sıkışıktı, ezik yada zedelenme yoktu ilk baktığımızda' dedi.

'KARDEŞİM ÖLDÜ İTFAİYE AMCA...'

İdil’in hemen yanında kardeşi İpek’in olduğunu belirten Alaca, 'İdil, kardeşim var, öldü dedi. Kardeşi ile yan yanalardı. Kardeşi öldüğünde onu izlemiş. İdil sırt üstü yatıyordu, sol tarafında kardeşi İpek oturur vaziyetteydi. İdil, ’kardeşim yaşıyordu ama son zamanlarda ses gelmiyordu’ dedi bize. İdil’in ’İtfaiye amca kardeşim öldü’ demesi yüreklerimizi sızlattı. Büyük bir ihtimal bugün ölmüş kardeşi' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal