İddianameye Göre Polisi Vur Emrini Adnan Oktar Vermiş

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik hazırlanan 171'i tutuklu 226 şüphelinin bulunduğu 3 bin 908 sayfalık iddianameye ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor

26.07.2019-12:51 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-12:51) İddianameye Göre Polisi Vur Emrini Adnan Oktar Vermiş

Söz konusu iddianameye göre 2018 senesinde örgütün merkezi Dragos'a düzenlenen operasyonda, üye Mert Sucu güvenlik güçlerine ateş açmıştı. Bu saldırının, "Adnan Oktar'ın talimatlarıyla gerçekleştiği değerlendirilmektedir." denildi.

İddianamede "Örgüt lideri Adnan Oktar, muhtemel adli operasyon sırasında kimin ne şekilde davranacağını söyleyip gerektiğinde silah kullanması yönünde emir vermiş. Böyle ki 11 Temmuz 2018 tarihinde, örgütün merkezi Dragos'a yapılan operasyonda, üye Mert Sucu güvenlik güçlerine ateş açmıştı. Bu saldırının, "Oktar'ın talimatları doğrultusunda gerçekleştiği değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İddianamede şu açıklamalar yer aldı:

- Örgüt, gerektiğinde kullanmak, Adnan Oktar'ı korumak ve kaçmaya çalışanları korkutmak için silahlanmış. Üyeler, silah ruhsatını ise sahte kuyumcu ve şirketler kurarak sağlanmış. Üyelerin, hangi silahı alacağını Oktar karar vermiş. Operasyon düzelenen adreslerde toplam 79 tabanca, 23 tüfek ve 17 bin 596 adet fişek ele geçirilmiştir.

EN AZ BİR GÜN MECBURİ NÖBET  

- Üyeler, "Resul" gördükleri Oktar'ı korumak için kaldığı 'Dragos' olarak adlandırılan evin etrafında, A9 TV stüdyosunda ve onun gittiği her yerde nöbet tutmuş. Şebekedeki her erkeğin haftada en az bir gün nöbet tutması mecburi kılınmış.

POLİSİ VUR EMRİ VERMİŞ

- Örgüt lideri, muhtemel adli operasyon sırasında kimin ne şekilde davranacağını söyleyip gerektiğinde silah kullanması yönünde emir vermiş. Böyle ki 11 Temmuz 2018 tarihinde, örgütün merkezi Dragos'a yapılan operasyonda, üye Mert Sucu güvenlik güçlerine ateş açmıştı. Bu saldırının, Oktar'ın talimatları doğrultusunda gerçekleştiği değerlendirilmektedir.

KENDİSİNİ PEYGAMBER ÜSTÜ BİRİ OLARAK GÖSTERMİŞ  

- Oktar'ın üyeler tarafından mehdi olarak görüldüğü anlaşılmıştır. Sebebi ise doğduğu 1979 senesinde Boğaz'da tanker patladığı, bu vakanın üyeler tarafından mehdiye alamet olduğuna inanılması.

- Kendisini peygamber üstü bir konumda gören lidere hizmet etmek, talimatlarını sorgulamadan yapmak, imanın gereği olarak lanse edilmiş.

BAŞARILI İŞ ADAMI İMAJI İLE KADINLARI KANDIRMIŞ  

- Erkekler, askerlik yapmamaları için yurt dışında çalışıyormuş gibi gösterilmiş. Fırsat olduğunda da bedelli askerlik yaptırılmıştır.

- Bunun yanı sıra erkekler, bazıları çocuk yaşta olmak üzere kız ve kadınları, zengin, başarılı iş adamı imajı çizerek ağlarını düşürmüş. Erkekler, cinsel istismar ve tecavüzde bulunduğu kişileri kayda alıp şantajla örgütten kopmasını engellemiş.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal