İçişleri'nden Seyahat Kısıtlamasının Uzatılmasına İlişkin Genelge

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamalarının uzatılmasıyla ilgili ek genelge gönderdi.

19.05.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-13:30) İçişleri'nden Seyahat Kısıtlamasının Uzatılmasına İlişkin Genelge

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamalarının uzatılmasıyla ilgili ek genelge gönderdi.

Gönderilen genelge uyarınca büyükşehir olan Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 il hudutlarından kara, hava ve deniz yoluyla (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak bütün giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a dek geçici olarak askıya alınacak.

Bu şehirlerle ikamet eden ya da bulunan bütün vatandaşların söz konusu zaman süresince illerinde kalmaları esas olacak. Kent giriş-çıkış kısıtlamasına ilişkin daha önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnalar bu genelge ile uygulamaya konacak kısıtlama dönemi için de geçerliliğini sürdürecek

Bahsi geçen tedbirlerle ilgili valilerce ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların hızlı bir şekilde alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi söylendi.

KARARA UYMAYANA PARA CEZASI

Alınan kararlara riayet etmeyen vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası kesilecek. İhlale göre Kanunun ilgili maddeleri uyarınca işlemde bulunulacak, konusu suç teşkil eden davranışlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 195’ inci maddesi çerçevesinde gerekli adli işlemler başlatılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal