İçişleri Bakanlığı'ndan Valiliklere Koronavirüs Denetimi Genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere, 'Kovid­19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül 2020 Denetimi' konulu genelge gönderildi.

03.09.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-15:02) İçişleri Bakanlığı'ndan Valiliklere Koronavirüs Denetimi Genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere, 'Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül 2020 Denetimi' başlıklı genelge gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya bakıldığında, valiliklere, 'Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül 2020 Denetimi' başlıklı genelge gönderildi.

'Sağlık için hepimiz için' sloganı ile yayımlanan genelgede kontrollü sosyal yaşam sürecinin de temel ilkeler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının beraberinden bütün iş grupları ile yaşam alanları için düzenlenen önlemlere riayet edilmesinin ve vali/kaymakamların koordinasyonunda devam edilen kontrol çalışmalarının pandemiyle mücadelenin başarısı bakımından oldukça önem taşıdığı kaydedildi.

Kontrollere bütün şehir ve ilçelerdeki valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, alakalı kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve personelinin yanında köy ve mahalle muhtarları ve meslek odaları ve genel emniyet güçleri katılım sağlayacak.

Pandemi sürecinde son dönemdeki ilerleyişinin dikkate alınacağını kontrollerde konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, sosyete pazarları, pazar yerleri, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, çay bahçesi, kıraathane, düğün ve nikah yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirler arası toplu taşıtlar, otogarlar, taksi durakları, park/piknik alanları, ticari taksiler, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanları (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) denetlenecek.

Kontrol görevlileri, her bir iş kolu veya mekanın uzmanlık bilgisi dikkate alınarak alakalı kamu kurum ile kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.), köy/mahalle muhtarları ve meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak halde düzenlenecek.

Vatandaşların kalabalık topluluklar halinde toplanabildikleri faaliyet (nikah merasimi şeklindeki düğün, cenaze, nikah, taziye vb.) ve yerlerde (plajlar, park alanları, cadde ve sokaklar vb.) temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilip edilmediğine bilhassa dikkat edilecek.

Kontroller esnasında vatandaşlara karşı bilinçlendirme ve rehberlik edici çalışmalara ağırlık verilecek.

Hemen giderilebilir özellikte, anlık yürütmelerden kaynaklı, sürekliliği olmayan aykırılıklar için 1. ihlalde uyarı, 2. ihlalde idari para cezası, iş yeri, ticari taksi ve toplu taşıtlar için üçüncü ihlalde bir gün, 4. ihlalde üç gün şeklinde faaliyet durdurma cezası teklifleri mülki idare amirine bildirilecek.

YASAKLARA UYMAYAN ŞAHISLARA CEZA VERİLECEK

Halk sağlığı bakımından ciddi manada risk ve süreklilik oluşturan veya kurallara aykırı davranışlardan vazgeçmeyenler için de şehir ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları tarafından düzenlenecek cezalar mülki idare amirleri tarafından yürütülecek.

Bu bağlamda, vali ile kaymakamlar aracılığıyla yerel idareler, genel emniyet güçleri, kamu kurum ve kuruluşları, köy/mahalle muhtarları ve meslek odaları arasındaki koordinasyon temin edilerek gereken planlamalar yapılacak ve uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmasına imkan verilmeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal