İçişleri Bakanlığından Park Yasağına Uymayan Araçlara Yönelik Düzenleme

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle park yasağına uymayan araçlar trafik düzenini etkilemediği hallerde parka çekilmeyecek, bu araçlara ceza kesilecek.

24.12.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-17:12)

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il için yapılan genelgeye göre, park yasağı kuralını ihlal eden araçlara, trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği hallerde para cezası kesilecek, araçlar otoparka çekilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine, İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma komutanlıklarına, Bakan Süleyman Soylu'nun imzasıyla "Park Yasağı Uygulaması ve Araçların Çekilmesi" konulu bir genelge iletti.

Söz konusu genelgede, trafikte araç sayısının çoğalmasıyla beraber uygun park alanlarının tespit edilmesi ve belirli kurallara uyulmasının, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığı bildirildi.

İl sınırları içerisinde hangi alanların park yeri olacağı, yol üzerinde park disiplininin bozulması veya işgal edilmesi durumunda uygulanacak cezai müeyyideler ve araçların kaldırılması esas ve usullerine ilişkin hususlar mevzuat ile düzenlendiği hatırlatılarak, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 59, 60, 61 ve 62 inci maddeleri ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin duraklama ve park etmenin yasaklandığı haller ve yerler belirtildiğine dikkat çekildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal