İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pahalı Hediye İddialarına Cevap Verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Mustafa Yaman'dan pahalı hediyeler aldığı söylentilerine cevap verdi. Soylu, "Biz orada esnaf ziyareti yapıyoruz, bu tam bir ahlaksızlık" dedi.

27.08.2019-10:30 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-10:26) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pahalı Hediye İddialarına Cevap Verdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Mustafa Yaman'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Soylu ile eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da yer aldığı bazı bakanlara aldığı hediyeleri kayıtlara geçirdiği öne sürülmüştü.

Söz hususu hediye iddiasıyla alakalı yayınlanan belgede ise 3 Mayıs 2017'de Erdoğan için 136 bin 946 lira 73 kuruşluk, Bakan Soylu için de aynı şirketten 39 bin 883 lira 45 kuruşluk hediye gümüş mücevherat alındığı bilgisinin olduğu öne sürülmüştü.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 'Süleyman Soylu'ya sordum: O pahalı hediyeyi aldınız mı?' başlığıyla bugün yayınlanan yazısında söz hususu iddialarla alakalı olarak Soylu'yla mesele ile ilgili yaptığı röportaja yer verdi.

'HEDİYE SEÇİYOR' İDDİASIYLA YAYIMLANAN FOTOĞRAFA YANIT

Soylu, Mardin kayyumu ile bir mağazada alışveriş yaparken çekildiği doğrultusunda medyada çıkan görsellerle alakalı olarak da, "Bu tam bir ahlaksızlık, alçaklık. Biz orada esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Esnaf bize tespih gösteriyor. 'Bakın bizim böyle tespihlerimiz var' diye. Almışlar bu fotoğrafı, kullanıyorlar. Bu şu demek: Demek fena acıtmışız. Kaşıyıp duruyorlar. Kaşısınlar bakalım" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal