İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kayyum Kararlarını Değerlendirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atanmasıyla alakalı "Temiz oylar teröre istismar ettirilmemeli" dedi.

20.08.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-12:09) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kayyum Kararlarını Değerlendirdi

İçişleri Bakanlığı, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atayarak HDP'li başkanları vazifeden aldı. Mesele ile alakalı ilk defa açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Türkiye belediyeler üstünden terörün merkezi haline getirilmeye uğraşılıyor. Temiz oylar teröre istismar ettirilmemeli" sözlerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 belediye başkanının görevden alınmasıyla alakalı açıklama yaptı. Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"NE DEMOKRASİ, NE DEVLET, NE HUKUK KALIR"

"Bir meşru kanal açmaya uğraşanlar suç işlemekteler. Hukukun demokrasinin en temel vazifesi halkın vermiş olduğu temiz oyları teröre istismar etmemektir. Bizim devlet olarak görevimiz budur. Bundan yoksun kalırsak ne demokrasi, ne devlet, ne hukuk kalır. Türkiye belediyeler üstünden özellikle terörün merkezi haline getirilmeye çalışıldı.

"TERÖRE MÜSAMAHA GÖSTERMEMİZİ BEKLEYENLER YANILIR"

"Bizim teröre müsamaha göstermemizi bekleyenler yanılır. Terörü ve terörizmi özellikle halkın helal oylarıyla belediyelerde merkez haline getirmeye çalışanlara da devletin, kuralların, hukukun ve Anayasa'nın sessiz kalmasını beklemek son derece yanlıştır. Demokrasiyi istismar etmekteler."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal