İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da Çöken Binada 18 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken 8 katlı bina ile alakalı açıklamalar yaptı. Soylu, "Enkazdan 18 kişinin cansız bedenini çıkarttık. Bir kişiyle daha temas kuruldu. 14'ü sağ, 32 vatandaşımızı çıkardık." sözlerini kullandı.

09.02.2019-18:25 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-18:27) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da Çöken Binada 18 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken 8 katlı bina ile alakalı açıklamalar yaptı. Soylu, "Enkazdan 18 kişinin cansız bedenini çıkarttık. Bir kişiyle daha temas kuruldu. 14'ü sağ, 32 vatandaşımızı çıkardık." sözlerini kullandı.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"BİR KİŞİYLE DAHA TEMAS KURULDU"

Enkazdan 18 kişinin cansız bedenini çıkarttık. Bir kişiyle daha temas sağlandı. 14'ü sağ, 32 vatandaşımızı çıkardık. Enkazda bir kişiyle daha bağlantı sağlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız buradaki enkazı ve sonrasında hastaneyi gene burada ölen ailelerin bugün kılınan cenaze namazlarına iştirak etti. Adli soruşturma bütün süreciyle birlikte sürmektedir.

"İNŞALLAH ENKAZ ALTINDAKİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞIRIZ"

İçişleri Bakanlığı, Teftiş Kurulu başkanlığı bir soruşturma açmıştır. Adli ve idari kısım bir arada gitmektedir. Arama kurtarma çalışmaları aynı titizlikle sürmektedir. Dün gece siz de şahit oldunuz, sismik bir hareket olduğu arkadaşlar tarafından ifade edildi. Şu an çalışmaların sürmsine engel bir durum olmayacağı ortaya konuldu. İnşallah enkazın altındaki vatandaşlarımıza ulaşırız.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz aldı. Bakan Kurum, yıkılan binanın deniz kumuyla yapıldığını söyledi ve şunları aktardı:

"BİNA DENİZ KUMUYLA YAPILMIŞ"

Şu an bu binanın tekrar yapımındaki betonun C30 olması lazım. Deniz kumuyla yapılmış, bir statik durumu söz hususu. Hem beton dayanımı hem de çelik-çekme dayanımı oldukça düşük bir binamız.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal