İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çarpıcı Rakamı Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dörtyol Kavşağı’nda gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi.

02.12.2018-19:11 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-07:51) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çarpıcı Rakamı Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dörtyol Kavşağı’nda gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını Ağrılılara iletti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli meselelerinden birinin istihdam olduğuna vurgu yapan Soylu, işsizliğin ortadan kaldırılması için gayret gösterdiklerini ve bunun içinde huzurun olması gerektiğini anlattı.

Bakan Soylu, Ağrı Belediyesine kayyum atadıklarında HDP’den kalan 12,6 milyon borç olduğunu 6,5 milyon lira ise esnafa borçları olduğunu söyledi. Soylu şunları belirtti;

“Birileri sürekli sağda solda homurdanıyorlar, iftira atıyorlar. Ben öyle lafı sağa sola götüren adam değilim. Kitabın ortasından konuşan bir adamım. Kimse kusura bakmasın ama HDP bu milleti de bu milletin kavuştuğu hizmetleri de kıskanmaktadır. Kıskansalar da, çatlasalar da, patlasalar da bunları asil milletimize yapacağız. Bugün bunlar Ağrı’yı Diyarbakır’ı, Mardin’i, Bitlis’i, Şırnak’ı, Hakkâri’yi, Van’ı Cizre’yi, Yüksekova’yı buralarda yaptıklarımızı, buralardaki yolları, parkları, akıttığımız suları vatandaşların bulduğu huzuru ve refahı kıskanmaktadır.''

BU MİLLET NE ONLARA NE DE BAŞKASINA MAHKUM OLMAZ

Çok sayıda kız çocuğunun okula kazandırıldığını vurgulayan Bakan Soylu, “O çocuklar, mühendis olsun, doktor olsun, öğretmen olsun, hemşire olsun anasına, babasına, memleketine milletine hayırlı evlatlar olsun diye. Hasetlerinden çatladılar, kıskandılar çünkü istiyorlar ki devleti ile vatandaşı bir arada olmasın. Millet onlara mahkûm olsun. Onlardan başkasını tanımasın, bilmesin. Herkes duysun bu millet ne onlara nede başkasına mahkûm olmaz. Bizim her vatandaşımız bu ülkenin asli unsurudur. Devlet onun devletidir. Mesele bu kadar açık ve nettir''açıklamasını yaptı.

“BU BELEDİYELERİ KANDİL’E BAĞLAMAK İSTEDİLER”

Bir tek şeye mani olduklarını belirten Bakan Soylu, “Belediyelerde, il başkanlıklarda yaptıkları festivallerde gençleri kandırıp dağa götürmelerine mani olduk. Kandırmadıklarını daha 12-13 yaşında çocukları okul önlerinde kaçırmalarına mani olduk. Belediyelerin araçlarıyla dağa erzak taşımlarına mani olduk. Belediyelerin kasasını soyup soğana çevirmelerine mani olduk. Allah bir daha düşürmesin. Belediye işçilerinin maaşlarından Kandil için haraç kesmelerine mani olduk. Allah’a hamdolsun mani olduk. Hiç kıvırmasınlar, lafı eğip bükmesinler kendileri Kandil’e bağlıdırlar. Bu belediyeleri Kandil’e bağlamak istediler. Biz buna engel olduk. Aldık milletimizin hizmetine bağladık. Milletimizin de hizmetine sunduk” diye konuştu. 

40 yıldır bu memlekete kurşun sıkanların hiçbir şey başaramadığını dile getiren Bakan Soylu, anne ve babalara da seslendi. Soylu, “Çocuklarına terör örgütünün musallat olduğu anne ve babalar, çocukları dağda olan anne ve babalar; hiçbir şey için geç değil. Bakın biraz önce söyledim. Yılbaşından itibaren örgüte katılım sadece 95 kişi. 2014 yılında 5 bin 500 kişiydi. Ne noktaya düşürdük el birliği ile düşürdük. İnanarak kardeşliğimizi ortaya kıyarak kasım ayında sadece 1 kişi katıldı. Buna karşılık yaklaşık 400 terörist teslim oldu. Bunun 15’sini dağdan indirdik. Bunu ailelerle birlikte ikna ederek yaptık. Eğer anneler, babalar ve akrabalar destek verirse Allah’ın izniyle biz bu işi çok daha rahat halledebiliriz. Bu hepimizin gayreti ile olur. Herkese sesleniyorum; biz burada vatandaşlarımızla güzel vesilelerle buluşmak istiyoruz. Böyle açılışlarla, festivallerle ve pikniklerle buluşmak istiyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Programa Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada gerçekleştirilen programın ardından, Bakan Soylu esnaf ziyaretinde bulunarak programlarına devam etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal