İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Binali Yıldırım'ın Oylarında Kaydırma Yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart seçimlerinde AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın oylarının kaydırıldığını iddia ederek, "Burada asıl mağdur Binali Bey'dir. İstanbul'da bu seçimlerde hayatımda bu kadar oyun, bir taraftan bir tarafa yazıldığı seçim görmedim" dedi.

16.05.2019-14:47 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-17:50)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın 31 Mart seçimlerinde aldığı oylarda kaydırma olduğunu iddia etti.

Soylu, "Burada asıl mağdur Binali Bey'dir. Hayatımda bu kadar oyun bir yandan bir yana yazıldığı bir seçim hiç görmedim" dedi. Soylu, İstanbul'da 31 Aralık 2016'dan bu güne tek bir patlama olmadığına da işaret etti.

Çatalca Öğretmenevi'nde muhtarlarla görüşen İçişleri Bakanı Soylu, 31 Mart yerel seçimleriyle, YSK'nın kararıyla tekrarlanacak 23 Haziran İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri ile alakalı açıklamalar yaptı.

Soylu, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın oylarında kaydırma olduğunu iddia ederek, şu sözleri söyledi:

"Sandıkların yüzde 10'u açılmış. Aradaki fark 29 binden 13 bine inmiş. 16 bin. Sonuçta, yüzde 10'ununu açtırabildik, fark 13 bine indi. Yüzde 90'ını açtırmaya uğraştık reddettiler. Şimdi biz ne yapacağız. Kusura kalmayın, dağlarda terörle mücadele ediyoruz. Çünkü vatandaşımız huzur içerisinde yaşasın diye. Beyefendiler, Allah yapmasın da, İstanbul'da 31 Aralık 2016'dan beri tek bir patlama olmuyor. 2.5 senedir millet huzur ve güven içinde. Halkımızın hakkını hukukunu her tarafta aramaya uğraşıyoruz. Halkımızın hakkını savunuyoruz. Demokrasi ile geldiğimiz yerde halkın oyunu savunamayacaksak biz bu işleri neden yapıyoruz. Kendi hakkınızı savunamazsanız bir daha halk size yetki verir mi, kimse vermez. Burada asıl mağdur Binali Bey'dir. İstanbul'da bu seçimlerde hayatımda bu kadar oyun, bir taraftan bir tarafa yazıldığı, İstanbul gibi bir yerde Türkiye'de böyle bir seçim hiç görmedim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal