İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Soylu mesajında, "Tüm uğraşımız, arzumuz, hassasiyetimiz alın terinin gözyaşına karışmadığı bir Türkiye içindir" dedi.

01.05.2019-09:29 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-09:21)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tüm uğraşımız, arzumuz, hassasiyetimiz alın terinin gözyaşına karışmadığı bir Türkiye içindir. Fabrikalardan plazalara dek her emek veren insanımızın beklenti ve isteklerini karşılamanın, problemlerini çözmenin çabası içindeyiz." açıklamasını bulundu.

Bakan Soylu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle paylaştığı mesajda, "alın terinin her yerde aynı aktığını" söyleyerek emeğin karşılığını alma mücadelesinin yeni olmadığını ifade etti.

İslam dininin, "İşçinin çalıştığının karşılığını, alın teri kurumadan veriniz" ikazında bulunduğuna işaret eden Soylu, bu uyarının, konunun geçmişini vurguladığını ve İslam'ın emeğe verdiği değeri göstermesi açısından rehberlik ettiğini söyledi.

Soylu, "usta-çırak" ilişkisinin hemen hemen "baba-oğul" ilişkisine döndüğünü ve manevi değerlerin modern çalışma yaşamına olumlu yansımalarının olduğunu söyleyerek "Dışarıdan ithal maddeci kültür, bu yansımalara set çekmiş hem emeğin hakkını vermekte hem de bu hakkı savunmada bize maalesef acı hatıralar bırakmıştır." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal