İçişleri Bakanı Soylu'dan Coronavirüs Uyarısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sağlık Bakanlığımızla sözleşme yapmaları için onları tekrar uyardık. Aksi takdirde elimizde başka yetkiler de var, bu yetkileri kullanmaktan da hiçbir zaman imtina etmeyiz." açıklamasını yaptı.

23.03.2020-08:54 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-08:42) İçişleri Bakanı Soylu'dan Coronavirüs Uyarısı

Sosyal medya aracıyla yapılan canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Soylu, sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında coronavirüse karşı alınan tedbirlerin sıkılaştırıldığını dile getirdi.

Türkiye'de alınan önemlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, 165 binin üzerinde işletmenin kapatıldığını ve bu sayıya berber ve kuaförlerin dahil olmadığını belirtti.

Bakan Soylu, "Ülkemizin bütün şehir ve ilçelerinde bulunan hoparlörlerden vatandaşlarımızın dikkatini çeken anonslar yaptık. İllerimizdeki toplu ulaşımda kaç kişi indi bindi yaptı, trafikteki yoğunluk oranına, her şeyi adım adım takip ediyoruz." dedi.

En fazla risk grubunda olan kişilerin 65 ve üstü olduğuna vurgu yapan Soylu, alınan önlemler çerçevesinde yüksek oranda kurallara uyulduğunu ve bu süreçte vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Soylu, şu açıklamaları yaptı:

“65 YAŞ ÜSTÜ TÜM VATANDAŞLARA NAZİK BİR MESAJ “

"Kronik hastalığı bulunan ve 65 yaş üstü 10 milyon insandan bahsediyoruz. 1,5 milyonu kimsesiz, ihtiyaç sahibi. Kiminin ilacı var, başka bir ihtiyacı var. Bir evlat sorumluluğu olarak bunların karşılanması gerekir. 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımıza nazik bir mesaj çektik. Asılsız çağrılar hariç 30 bin 500 çağrı geldi. Bunun 27 binini karşıladık. Bir milletin büyüklerine nasıl sahip çıktığı ortaya konuldu."

"Evde kalın" çağrısını tüm uyarılara rağmen göz ardı eden vatandaşlara idari para cezası kesileceğine işaret eden Soylu, toplum sağlığını riske atmak suçundan da haklarında dava açılabileceğini bildirdi.

"FABRİKALARINA EL KOYARIZ"

Süreç içinde stokçuluk yapanları sert şekilde uyaran Soylu, şunları dile getirdi:

"İki gündür, Türkiye bilmiyor, biz bir şeyle uğraşıyoruz. Maske üreticilerinin bir bölümü, hepsini söyleyemem. Almışlar, depolarında maskeleri tutuyorlar. Sağlık Bakanımız iki gece önce beni aradı. Bütün emniyet ekiplerimizle bir araya geldik. Dün sabah saat 08.00 itibarıyla Türkiye'deki bütün üreticilere eş zamanlı baskın yaptık. Onlara bir tek şey söyledik.

Akşam 20.00 itibarıyla Sağlık Bakanlığımızla sözleşme yapmaları için onları tekrar uyardık. Aksi takdirde elimizde başka yetkiler de var, bu yetkileri kullanmaktan da hiçbir zaman imtina etmeyiz. Parasıyla alacağız, hem de iyi parayla alacağız, Sağlık Bakanlığı alacak. 'Acaba ben bunu yapayım mı yapmayayım mı?' diye süreç ortaya koyuyor. Allah şahit, 10-12 saat daha süreleri var, yarın fabrikalarına el koyarız. Hiç bundan da çekinmeyiz ve böyle bir yetkimiz var."

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal