İçişleri Bakanı Soylu: Yıl Başından Bugüne 111 Terörist Saldırısını Engelledik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yıl başından bugüne sadece 111 terörist saldırısını, patlamasını, canlı bombayı engelledik." açıklamasında bulundu

22.06.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-16:09)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de Trabzonlu iş insanları ve kanaat önderleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Terörle mücadeleden bahseden Soylu, doğu ve güneydoğuda yüksek derecede alan hakimiyeti sağlandığını söylerek şu bilgileri aktardı:

"Büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. 31 Aralık 2016'dan itibaren İstanbul'da bir tek terör olayı yok. Anneler çocuklarını AVM'lere göndermekten korkarlardı. AVM ciroları yüzde 30'lara kadar düşmüştü. 'Nereden canlı bomba çıkacak?' diye herkes tedirgindi, 'Hangi araba patlayacak?' diye herkes endişe ediyordu. Bugün Londra'da, Paris'te, New York'ta, Las Vegas'ta, Almanya'da var ama İstanbul'da yok. Yıl başından bugüne sadece 111 terörist saldırısını, patlamasını, canlı bombayı engelledik."

Soylu, sert konuştuğu için kendisine kızanlar olduğunu ifade ederek"Ben kime sert konuşuyorum? Kandil'dekilere 'hayvan' demek sertse, hayvanlar zaten." sözlerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İSTANBUL'A SIZMAYA ÇALIŞIYOR"  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Doğu ve güneydoğuda adamı sıkıştırmışsın, hayat kabiliyetini bitirmişsin şimdi İstanbul'a gelip, İstanbul'daki mahalleler üzerinden tekrardan terör örgütüne adam kazandırmak, aynı zamanda buradan finans elde edebilmek, aynı zamanda uluslararası dijital ağını tekrar en iyi şekilde kurabilmek için bir fırsat kolluyor.

Onun üzerinden terör örgütü PKK İstanbul'a sızmaya çalışıyor. Ha İSPARK üzerinden sızar, İSKİ üzerinden sızar, öteki üzerinden sızar... Onu hep birlikte gelecek günlerde görürüz. Benim bunu söylemek görevim. Eğer ben bunu söylemezsem, o borcumuz olanlara yanlış yapmış olurum, eksik yapmış olurum. Bunların acımasız olduğunu göreceksiniz. Allah göstermesin."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal