İçişleri Bakanı Soylu Uyardı: Terör Örgütlerine Yardım Etmiş Olursunuz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kaçak sigara konusunda kritik bir uyarı geldi. Soylu alınan her dal kaçak sigaranın direkt olarak terör örgütlerinin kasasına girdiğini söyledi.

16.08.2018-12:30 - (Son Güncelleme: 16.08.2018-12:33)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni'nde konuştu. Törende açıklamalar yapan Bakan Soylu, " Türkiye'de alınan kaçak bir dal sigara doğrudan terör örgütlerinin kasasına ve onların değirmenine önemli bir biçimde katkı sağlıyor" dedi.

"TERÖR VE UYUŞTURUCU GİDEREK YAKINLAŞIYOR"

"Uyuşturucu terörü finanse ediyor, terör de uyuşturucuya alan açıyor, kullanıyor, dağıtımını yapıyor" diyen Soylu, "Uyuşturucu konusunda organize suç örgütleri, artık direkt olarak terör örgütleriyle temas kuruyor. Hatta bazen firma birleşmeleri gibi terör örgütlerinin çatısı altında faaliyetlerini devam ettiriyor. Yani aynen iki şeritli bir yolun ileride tek şeride düşmesi gibi bu iki suç alanı, yani terör ve uyuşturucu, giderek yakınlaşıyor ve beraber oluyor" ifadelerini kullandı.

"UYUŞTURUCUYU SADECE KARADA KOVALAMIYORUZ"

Uyuşturucu ile yanızca karada değil denizde de mücadele ettiklerini söyleyen Soylu, "Düzensiz göçmenler, her kaldığı yerde uyuşturucu satarak yolu bitirmeye çabalıyor. Bu tablo, bize bir kontrol alanı daha üretiyor, o da deniz. Uyuşturucuyu yalnızca karada takip etmiyoruz. İşin bir de deniz kısmı var. Doğu Akdeniz'de aldığımız önlemler çerçevesinde, Sahil Güvenlik Komutanlığımız eliyle uyuşturucu kaçakçılığına müdahale edebilmek amaçlı halihazırda bin 100 personel, 21 gemi/bot, 3 helikopter/uçak, 2 mobil radar ve 1 insanlı keşif uçağımız var" biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal