İçişleri Bakanı Soylu: Kadına Şiddete Karşı Alarm Halindeyiz

Radyo Başakşehir’de Murat Çiçek ile Gündem programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına yönelik şiddet konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Adalet ve Aile bakanlıklarıyla birlikte kadına yönelik şiddete karşı sürekli alarm halinde olduklarını söyledi.

23.07.2020-00:14 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-00:10) İçişleri Bakanı Soylu: Kadına Şiddete Karşı Alarm Halindeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayın programında kadına şiddete karşı konulara değindi.

27 yaşındaki Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili sorusu üzerine üzüntülerini ifade eden Bakan Soylu, kadına yönelik şiddetle ilgili alınan önlemleri açıkladı.

BİR KADININ BİLE ÖLMESİ KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Soylu, “İnsan olan herkesin tasvip etmeyeceği bir durumla karşı karşıyayız. İnsanın bu hunharca cinayeti işlemesi için insanlık ötesi bir mahlukat olması gerekiyor. Ülkemiz kadına yönelik şiddetle ilgili alınan tedbirler ve kanunlar konusunda dünyanın ötesinde. Gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, gerek Adalet Bakanlığımızla birlikte kadına yönelik şiddeti engellemek için aralıksız çalışıyoruz. Bu konuda üç bakanlığımız sürekli alarm halindeyiz. Yılbaşından bu yana şiddet görerek hayatını kaybeden kadın sayısı, geçen yıla oranla yüzde 27 azaldı ama bizim için bir kadının bile ölmesi kabul edilemez. Mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal