İçişleri Bakanı Soylu: Düzensiz Göçmen Konusunu Ele Alacağız

İçişleri Bakanı Soylu, "İlerleyen günlerde İran, Pakistan, Afganistan ve Türkiye olarak bu bölgedeki göç hareketleri için belli bir metin başlığı altında toplanacağız, düzensiz göç meselesini ele alacağız." dedi.

17.12.2018-16:45 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-16:42) İçişleri Bakanı Soylu: Düzensiz Göçmen Konusunu Ele Alacağız

İçişleri Bakanı Soylu, "İlerleyen günlerde İran, Pakistan, Afganistan ve Türkiye olarak bu bölgedeki göç hareketleri için belli bir metin başlığı altında toplanacağız, düzensiz göç meselesini ele alacağız." dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan'ın Başkenti İslamabad'taki resmi ziyaretinin sonrasında, Pakistan'da hem İçişleri Bakanı Şehriyar Afridi hem de Başbakan İmran Han ile görüşme yaptığını söyledi.

Pakistan ile olan olumlu ilişkilerin ve ortaklığın geçmiş tarihin büyük bir emaneti olduğunu belirten Soylu, Kurtuluş Savaşı'ndan itibaren Türkiye'ye sağladığı desteklerinden ötürü Pakistan ve halkına teşekkürlerini iletti.

"CİDDİ BİR MEKANİZMA OLUŞTURACAĞIZ"

Önemli konulardan birisinin de düzensiz göç olduğunun altını çizen Soylu, bu konuda özellikle İçişleri Bakanı Şehriyar Afridi ile göreve ilk geldiği günden beri görüştüklerini belirtti.

Pakistan hükümetinin düzensiz göç ile alakalı yürürlüğe iki yasa koyduğunu bildiren Süleyman Soylu, "Bu iki önemli yasa da düzensiz göçü kontrol etmeyi, düzensiz göç kaçakçılarını daha iyi kontrol altına almayı sağlayabilecek adımlar atıyor. Yine bunun yanında ilerleyen günlerde iyi bir mekanizma da oluşturacaklarını söylediler. Bir de kendi aramızda özellikle göç meselesinde karşılıklı bilgi alışverişinde ciddi bir mekanizma oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal