İçişleri Bakanı Soylu: Demokrasiyi Tanımak Ve Hazmetmek Kolay İş Değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Demokrasiyi tanımak ve hazmetmek kolay bir iş değildir. Hele geçmişinde diktatörlük olanlar demokrasiyi kolay kolay hazmedemezler" ifadesinde bulundu

25.06.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-10:28)

Bir televizyon kanalında programa telefon aracılığıyla katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Soylu, ömürlerini milletin ayağına giderek dertlerini ve nasıl bir demokrasi talep etriklerini anlatarak geçirdiklerini belirtti.

31 Mart2tan sonra meydana gelen olaylarda kıyamet koparanların seçim neticelerinden sonra sevinç çığlıkları attıklarını ifade eden Soylu, "Demokrasiyi tanımak ve hazmetmek kolay bir iş değildir. Hele geçmişinde diktatörlük olanlar demokrasiyi kolay kolay hazmedemezler. Hak aramayı veya haksızlığa uğramayı, haksızlığa uğrayanın da haksızlığa uğradığını iddia etmeyi başka türlü cümlelerle ifade ederler" şeklinde konuştu.

Soylu, gerçekleşen seçimin demokrasi bakımından önemini vurgulayarak, "Bazen kazanmak kaybetmektir, bazen de kaybetmek kazanmaktır. Siyasi hayatımızda kaybetmişliklerimiz de var, kazanmışlıklarımız da var. Ama biz dünyayı yıkmıyoruz, aramızdaki temel fark bu" yorumunda bulundu.

'BİZE YÖNELTİLEN HUKUKSUZSUNUZ İTHAMLARI HAKSIZLIKTIR'  

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra kendilerine yönelik "antidemokratiksiniz, hukuksuzsunuz, bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz, milletin iradesini gasp ediyorsunuz, diktatörsünüz" gibi eleştiriler yöneltildiğini anımsatan Soylu, bu iddia edilenlerin haksızlık olduğunu ve demokrasi kapsamındaki hak arayışının garip eleştirilere maruz bırakıldığını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal