İbrahim Kalın'dan Tel Rıfat Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündemde yer alan önemli gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunarak Tel Rıfat Operasyonu ile ilgili kritik ifadeler kullandı.

05.04.2018-14:02 - (Son Güncelleme: 05.04.2018-13:55) İbrahim Kalın'dan Tel Rıfat Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Astana meselesi Suriye gerilimine çözüm için sahada gerçekleşen en önemli mekanizma. Cenevre süreci adeta nefesini kesti Cenevre sürecinde meydana gelen engeller Astana sürecini daha önemli kıldı.

Biz Astana'nın Cenevre ile beraber sürdürülmesi için kararlıyız. Astana'yı Cenevre toplantılarına alternatif olarak görmedik.

Cumhurbaşkanımız bir teklif daha getirdi. Belli bölgelerde Sahra hastanesi kurulması... Bu konuda hazırlıklarımız sürüyor. Biz Rusya ve İran ile her çeşit işbirliğine hazırız. Bu meselede yakın bir zamanda somut bir takım çalışmaların başlamasını umut ediyoruz.

TEL RIFAT'TA HAREKETLİLİK OLABİLİR

Tel Rıfat ile ilgili Rusların bize ifade ettiği, YPG/PYD'nin bulunmadığı yönünde. Biz bunların gerçeklik payını araştıracağız. Emniyet önlemlerini elden bırakmayacağız. Aynı şey Tel Rıfat için de geçerli. Bu meselede Rus mevkidaşlarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İlerleyen günlerde orada da bir takım hareketlilikler yaşanabilir.

Münbiç hakkında konuştuğumuz ana planın artık uygulama safhasına geçirilmesi yönünde. Amerikan idaresinden çelişkili ifadeler geliyor. PYD/YPG'ye 200 milyon dolarlık bir yardım kesildi. Öte yandan ana partnerimiz olmaya devam edecek diye söylemler geliyor. Amerika'nın bir karar vermesi lazım. Suriye'de DEAŞ ile mücadele bitti mi, bitmedi mi? Bizim yaklaşımımız son derece net. Biz DEAŞ'la mücadelede en ön saflarda yer alan bir ülkeyiz. Bizim pozisyonumuz oldukça net. PYD/YPG'yi görmezlikten gelmek büyük zaaftır. Münbiç hakkında beklentimiz Suriye'deki hedeflerimizle uyumlu olmalı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal