İbrahim Kalın'dan Koronavirüs Testi Açıklaması

Katıldığı programda Covid-19 pandemisine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı'nın yakın ekibine her gün test yapıldığını söyledi.

14.10.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-10:45) İbrahim Kalın'dan Koronavirüs Testi Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Haber Global'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Programda koronavirüs salgınına ilişkin konuşan Kalın, Erdoğan'ın yakın ekibine hemen her gün koronavirüs testi yaptırdıklarını söyledi.

KÜLLİYEDE PANDEMİ ÖNLEMLERİ

Pandemi döneminde külliyede alınan önlemleri anlatan Kalın, salgının başlarında Huber Köşkü'nde 3-4 kişi olduklarını, Cumhurbaşkanı'nın orada çok iyi korunduğunu belirtti. Kalın, Erdoğan'ın kurallara çok iyi riayet ettiğini belirterek "Dışarı çıkmadık, dışarıdan konuk almadık. Beyfendi de kurallara çok iyi riayet etti. Çünkü bir, tabi kendi sağlığı, hepimizin korunması açısından, 2 kendisi de lider olarak toplumuna, milletine bir şey söylerken kendisinin önce yapması gerekir. O manada da çok iyi bir örnek teşkil etti. Biz o süreci iyi atlattık." dedi.

"İYİ BİR İMTİHAN VERDİK"

"'Bir devlet başkanı nasıl korunur?' noktasında bizim sağlık ekibinin iyi bir imtihan verdiğini düşünüyorum" diyen Kalın, "Gördünüz yani birçok ülkenin devlet başkanı yakalandılar yani bunun şakası yok. Bugün de gene vaka sayılarının arttığı, bunu konuştuğumuz bir dönemden geçiyoruz. Virüs ortadan kalkmış değil." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın ekibine her gün test yapıldığını kaydeden Kalın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz hemen hemen her gün test oluyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın test süresi biraz daha uzun ama yakın ekibin testleri neredeyse her gün yapılıyor. Mutlaka mesaiye gittiğimiz gün gitmeden önce testlerimiz yapılıyor, takip ediliyor onlar. Sadece bizler değil bizim yakın ekipte de mutlaka onlara çok dikkat ediyoruz. Bu süreç içerisinde biz de kalabalık programları iptal ettik, kabulleri azalttık."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal