İbrahim Kalın ile James Jeffrey'in Görüşmesi Bitti! Güvenli Bölgede Anlaşma Sağlandı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey arasındaki görüşmede güvenli bölgenin Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak plan ile mümkün olacağı kaydedildi.

24.07.2019-15:29 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-16:30) İbrahim Kalın ile James Jeffrey'in Görüşmesi Bitti! Güvenli Bölgede Anlaşma Sağlandı

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından ağırlandı. Görüşmede güvenli gölgenin kurulmasının, sadece Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak bir plan ile mümkün olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'i ağırladı. 1 saat 20 dakika devam eden görüşmede Türkiye'nin ulusal güvenlik öncelikleri açık biçimde vurgulandı. Güvenli Bölgenin kurulmasının, sadece Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak bir plan ile mümkün olduğu bildirildi. Kalın-Jeffrey görüşmesinde, Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge'nin kurulması ile terör unsurlarına karşı mücadele ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

GÜVENLİ BÖLGE GÖRÜŞMELERİ

ABD'nin Suriye Özel Temsilcis Jeffrey ve yanındaki ABD heyeti geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmeler yapmıştı. Toplantıda, Suriye ile alakalı İdlib, güvenli bölge, anayasa komitesi ve siyasi süreç meseleleri ele alınmıştı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile gerçekleştirilen güvenli bölge görüşmesiyle alakalı "Önerileri bizi tatmin eden seviyede değil. Şimdilik anlaşma olmadı. Anlaşma olmalı artık sabrımız kalmadı" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal